Barbecuewedstrijden SCA op zaterdag:

SCA-titels voor Ralf Lauer

Op zaterdag 11 september was er dit jaar een dubbele wedstrijd Steak. Voorts was er een demonstratie Whole Hog (heel varken) door team De Vaartse Hoeve. De wedstrijd werd gehouden op het evenemententerrein aan de Ruiterbaan in Dongen-Vaart. Gelukkig kon deze wedstrijd onder strikte voorwaarden opengesteld worden voor publiek. Er waren vele veiligheidsmaatregelen getroffen om de wedstrijd veilig te laten verlopen voor de juryleden, de deelnemers en het publiek. Voor de Steakwedstrijd hadden zich veel deelnemers aangemeld. De juryleden wisten van tevoren niet van wie de betreffende steak was. Er waren twee wedstrijden die beide gewonnen werden door Ralf Lauer. Ralf pakte daarmee de dubbel. In de eerste wedstrijd werd Dirk van de Walle tweede en Tim van den Berg derde. In de tweede wedstrijd was de tweede plaats voor Thomas Neumann en de derde positie voor Daniel Raeder.

Vaartse Hoeve Bokaal voor Redneck

Evenals andere jaren was er ook dit jaar weer de gelegenheid om volop te proeven. Vele teams deden mee in de felbegeerde strijd om de Vaartse Hoeve Bokaal. Een eervolle prijs omdat de winnaar wordt bepaald door het publiek. Het Dongense team Redneck BBQ Crew legde beslag op de eerste plaats. Het nam de titel over van team T-Rex uit Putten. Dit team werd dit jaar tweede met slechts vier punten minder.

Barbecuewedstrijd KCBS zondag:

Barbecuewedstrijd KCBS op zondag

Op zondag 12 september werd voor de zevende keer een internationale BBQ wedstrijd georganiseerd door boerderijvlees De Vaartse Hoeve in samenwerking met sportcafé ’t Vaartje. Het was opnieuw een echt barbecuespektakel aan de Ruiterbaan in Dongen-Vaart. Gelukkig kon het publiek hier deze keer weer wel van genieten. Er was weer sprake van een geweldige maar wel andere sfeer. De teams komend uit verschillende landen, waren opgetogen, dat ze eindelijk weer hun kunnen op barbecue gebied konden tonen. Teams uit Tsjechië, Duitsland, België en Nederland hadden zich ingeschreven.

Southern Dutch BBQ wint opnieuw

Voor de zevende keer werd er in Dongen-Vaart deze wedstrijd georganiseerd in de competitie van de KCBS. Om een wedstrijd goed te laten verlopen zijn uiteraard spelregels nodig. De wedstrijd werd dan ook gehouden onder het reglement van de KCBS of voluit de Kansas City Barbecue Society. De gerechten liggen bij een KCBS wedstrijd vast: kip, ribben, pork en brisket. De resultaten werden door een liefst 30 koppige jury steeds op dezelfde manier (blind) gejureerd. Er deden liefst 30 teams aan mee. De prijzen werden uitgereikt door Astrid Lodewijks in samenspraak met Sjoerd Lodewijks. De overall barbecuewedstrijd werd gewonnen door team Southern Dutch met het respectabele aantal van 695 punten. Ook vorig jaar pakte dit team de titel. Team IQ werd tweede en It’s spice that meats you werd derde.

Scores in de diverse categorieën

Er waren ook prijzen voor de diverse onderdelen. De winst bij Dessert ging naar Wettels on fire. Team Vaartse Hoeve BBQ Team werd bij dit onderdeel derde. Bij het onderdeeel Ribs ging naar team IQ. Het onderdeel Chicken werd gewonnen door Parkside Smokers. White Squirrel BBQ. Het onderdeel Pork leverde winst op voorSouthern Dutch BBQ. Team Vaartse Hoeve werd hierbij vierde. Ook het onderdeel brisket ging naar Southern Dutch BBQ Team.

Allerlei activiteiten

Er waren weer allerlei activiteiten. Zo zorgde de Booze band voor gezellige muziek op het sfeervolle terras. Er was een groot spring- en klauterkussen. Een enorme zandbak en er was de mogelijkheid om paard te rijden. Voorts viel het onderdeel handboogschieten verzorgd door de Dongense handboogsportvereniging Tevredenheid 1865 enorm in de smaak bij de bezoekers.

Dongense teams doen het goed

Bij de internationale barbecuewedstrijd in Dongen-Vaart deden de Dongense teams het verrassend goed.

Team Redneck verrast

Team Redneck deed voor het eerst mee. Toch lukte het dit team om de Vaartse Hoeve Bokaal in de wacht te slepen. Een prestigieuze prijs. De deelnemende teams krijgen vlees aangeleverd van de Vaartse Hoeve. Vervolgens zijn de teams vrij om dit vlees te bereiden en te presenteren. Het publiek kan bij de deelnemende teams gaan proeven. Vervolgens wordt door het publiek bepaald wie de winnaar is. Team Redneck wist in deze categorie de winst te pakken voor de gedoodverfde favoriet T-Rex uit Putten.

Team Vaartse Hoeve maakt stappen

Team Vaartse Hoeve is al een aantal jaren bezig. Het is duidelijk te zien dat dit team zich steeds professioneler weet te presenteren. Zo behaalde dit team bij de categorie pork (varken) een prachtige vierde plaats. In het eerste jaar had dit team ook al een uitstekende klassering met het onderdeel ribs. Dit jaar behaalde dit team het podium bij het onderdeel dessert. Er werd een fraaie derde plaats in de wacht gesleept. Als dit team zich zo blijft ontwikkelen, belooft dit veel voor de toekomst. Bovendien had dit team zowel op zaterdag als op zondag een presentatie whole hog (heel varken) wat door de bezoekers erg gewaardeerd werd.