De vrijwilligers van de Dongense jeugdraad hebben al 59 maal de Dongense Zomerspelen georganiseerd, maar heeft zich tijdens de opening al op z’n best ooit laten zien. Een andere locatie; het Vredeoordpark, noodzakelijk vanwege coronamaatregelen, maar wat een grandioos alternatief was dit. De ruim 350 vrijwilligers had zich geen betere locatie kunnen wensen. De gemeente Dongen is de prijzen voor de medewerking. Wat een sfeer al bij de start van deze zestigste. De ruim 1150 deelnemertjes voelden zich al meteen op hun gemak en volgde de fraai opgevoerde previews voor de komende week soms ademloos, maar meestal luidkeels. Het zat allemaal prima in elkaar en tot en met het aansteken van het zomerspelenvuur en het zingen van het zomerspelenlied verliep de openingsceremonie bijna professioneel. Dat geldt ook voor de live-uitzending die de organisatie verzorgde. Heel Dongen kon rechtstreeks volgen wat er gebeurde in het park. Dat geldt overigens ook voor de afsluiting aanstaande vrijdag die behalve op www.dongensejeugdraad.nl/live/ ook bij de lokale media te zien is. Straks in deze krant de foto’s, gemaakt door Ad Hessels en Piet Eelants. Genieten maar!

FOTOALBUM OPENING MAANDAG HIER TE ZIEN