MAANDAG

Op deze maandag waren Ad Hessels en Piet Eelants ook op bezoek in Hawaïi en Italië. Die deze week verplaatst zijn naar respectievelijk de Noorderpoort en CambreurB Hier was het goed toefen. Alhoewel het maandag in Dongen ook wel goed weer was.

HIER DE FOTO’S VAN DE OPENING

HIER HET AKTIVITEITENALBUM VAN MAANDAG

Het ei is tóch gegroeid.

Het is dinsdag 24 augustus 2021 en de tweede dag van de 60e zomerspelen. Het is prima zomerweer als we groep 3-4 uit Yellow Valley tegenkomen bij de handbalclub en de kanovijver.De groep 3-4 was in groepsverband punten aan het verzamelen om de aanwijzing te krijgen naar de plek waar Johnny wordt gevangen gehouden. Johnny is de zoon van de Sheriff van Yellow Valley en is ontvoerd door een bende.De ontvoerders zijn niet ver weg. Eindelijk zijn de punten bij elkaar gesprokkeld en nu kan 3-4 op zoek naar de ontvoerders. Het zijn er zo’n stuk of 12. De ontvoerders moeten de plaats kunnen vertellen waar Johnny zich bevindt. Op naar het trimbos, waar de ontvoerders zich hebben verschanst.Bij 7-8 gaat het er veel rustiger aan toe. De kinderen genieten van een pauze met wat drinken en een appeltje. Het was ook een heel gedoe. Er moest een telefoonnummer worden ontcijferd en daarna nog een telefoontoestel gekocht. Waar gaat dit naar toe

DINSDAG DONGENSE ZOMERSPELEN IN FOTOBEELD 2021

HIER HET AKTIVITEITENALBUM VAN DINSDAG

De boer en boerin gaan naar het kippenhok en vragen zich af of het ei goed gegroeid is. Volgens het schaap mag het ei in ieder geval wel wat meer warmte krijgen en het beloofd om daar voor te zorgen. Na het wegen blijkt het ei toch wat gegroeid te zijn. Verder was de Heilig Hartgroep in de nopjes met veel opblaastoestellen en mocht iedereen laten zien hoe goed ze waren in spelletjes. De grote verrassing was een ritje in de huifkar van de een boer uit de omgeving en de heuse ballenbak . Piet Eelants maakte de foto’s.

WOENSDAG

Vandaag was het groot feest op en rondom het ATLEDO complex. Er was een ( heerlijk) ontbijt, er werd aan ‘Nederland in beweging ‘gedaan én er was bal. Veel luchtkussens, spel en sport, een heuse markt met allerlei spelletje en veel muziek. Te veel om op te noemen. Kijk zelf in ons WOENSDAGALBUM en geniet na! Piet Eelants maakte hier de foto’s en Ad Hessels volgde voor de lezers van deze krant al het geel wat op zijn pad kwam en maakte weer prachtige verrassingsfoto’s! Ad was daarvoor in de ‘gele ‘ vallei en kwam gelukkig niet ín, maar langs de strenge gevangenis 7/8bajes. Kijk en geniet !


Huilen is voor jou te laat ……

HIER HET AKTIVITEITENALBUM VAN WOENSDAG

DONDERDAG

Ook op deze voorlaatste dag van de zestigste Dongense zomerspelen was er overspanning te voelen. Zullen boeven hun verdiende loon krijgen, blijft het strenge regiem overeind in de 7/8terbajes en groeit het ei nog verder, om maar eens een paar zijstraten te noemen. Vrijdag zullen naar alle waarschijnlijkheid alle grote en kleine problemen zijn opgelost. Wat het belangrijkste is : als het maar leuk en gezellig blijft. Vandaag was dat in ieder geval het geval. In de Noorderpoort genoot groep 1 en 2 van een heerlijke lunch,speelden ze in en op luchtkussens en waren er diverse leuke spelletjes te spelen. Piet Eelants maakte de foto’s. Sterfotograaf Ad Hessels volgde vandaag de groepen 5, 6, 7en 8. Het regende niet, daar zorgen deze week de weergoden voor, maar helemaal droog hielden ze in en rond de 7/8terbajes niet. Dat het spreken van Italiaans een pree is tijdens deze zomerspelen in duidelijk. Overal was het spannend vooral op en rond het hockeyveld van Liberty

HET AKTIVITETENNALBUM VAN DONDERDAG

Foto : Ad Hessels

HET AKTIVITEITENALBUM VAN VRIJDAG

Foto: Ad Hessels

VRIJDAG

Vrijdagavond sloot de Dongense Jeugdraad de 60ste Dongense  Zomerspelen gezamenlijk af met alle kinderen. Helaas konden er dit jaar geen ouders en andere bezoekers bij zijn tijdens de sluiting en er  was ook geen traditionele optocht. Maar niet getreurd, de afsluiting van de 60e Zomerspelen was vanaf 20:15u te zien zijn via de livestream van de Dongense Jeugdraad en de lokale digitale media waaronder deze krant. Geniet blader ook even onze andere zomerspelen fotoalbums door, die deze week in augustus 2021 bij dongenhomespot.nl te zien waren en zijn. De foto’s zijn GRATIS te downloaden en altijd terug te bekijken in ons archief. De foto’s in dit album zijn weer van Ad Hessels en Piet Eelants.

De redactie van dongenhomespot.nl bedankt hierbij onze eigen Ad Hessels die deze hele week op pad was en prachtige foto’s maakte. Ook Rinus Krijnen dank, voor de filmopname van dinsdag en de afsluiting op vrijdag.

START SLUITINGSCEREMONIE
FANFARE
ONTSTEKING KAMPVUUR
GROEP 1 en 2 HEILIG HART
GROEP 1 en 2 NOORDERPOORT
GROEP 3 en 4
GROEP 5 en 6
GROEP 7, 8 en BRUGKLASSEN