Voorbereiding in volle gang

1156 deelnemers

Veiligheid voorop.

Livestream van opening en sluiting.

Kinderen halen en brengen.

Hoogtepunt op woensdag.

Dongen, 19 augustus Update 22 augustus. Het feest kan bijna beginnen. Vrijwilligers waren al een hele week bezig met de wat wordt genoemd ‘ werkweek’. Zweetdruppeltjes kwamen er dan wel niet aan te pas, daarvoor was het nog te veel herfstachtig weer, maar er werd hard gewerkt door een groot deel van de de vrijwillige voorbereiders van de 60ste zomerspelen . De grote aula/ collegezaal van het gloednieuwe Cambreur staat bol van de activiteiten. Er wordt getimmerd, gekleurd, geverfd , gerepeteerd en er worden geheimen gedeeld. Deze week (week 34) week komen ál de ruim 300 vrijwilligers in actie om alle activiteiten en spellen fantastisch, leuk en onberispelijk te laten verlopen voor 1156 deelnemende kinderen uit ons dorp; ze vermaken op een vooral feestelijke manier. Dan ook zijn de groepsleiders en -helpers er bij. Men heeft er zin in en staan als het ware te trappelen om er aan te beginnen.

OPENING EN SLUITING ZONDER PUBLIEK

Het zal onder andere van het weer afhangen of traditionele vuurwerk tijdens de sluitingsceremonie door kan gaan. Wél is nu al besloten dat ‘dit feest voor allen’ zonder publiek zal plaatsvinden. Ook de opening op het Wilhelminaplein zal zonder publiek zijn. Helaas. Maar de organisatie gaat dat op een digitale manier oplossen. Heel Dongen kan deze twee hoogtepunten volgen via een livestream. Oma ‘en opa’s , papa’s en mamma’s kunnen thuis alles volgen in full colour. In verband met de coronaperikelen mag er tijdens s de spellen en activiteiten de gehele week negens geen publiek aanwezig zijn. Het is enkel toegestaan om kinderen te brengen en te halen!

PYJAMAFEEST

Zestig jaar zomerfeesten, betekend een extra feestje voor iedereen . Dat feest is – compleet met ontbijt op het ATLEDO- terrein op woensdag. In de ‘gele’ boekjes staan de rest van de activiteiten per groep en per dag uitgebreid aangegeven. Deze krant zal er heel de week weer bij zijn en zorgen voor verslagen en veel foto’s .

TE KOOP

Vanwege het 60-jarig jubileum is er meer te koop dan andere jaren. Rijk wordt de organsatie daarvan niet en winst maken al helemaal niet, maar het helpt de organisatie om uit de kosten te komen en door te gaan op de 60 jaar geleden ingeslagen weg. Na het programma van de dag op de verschillende locaties is het mogelijk om een echte zomerspelenvlag, -armbandje , -boek of ander geel materiaal te scoren. Zie hiervoor de website van de Dongense Jeugdraad