Van vrijdag 9 t/m dinsdag 13 juliNa een jaar afwezigheid wegens corona, gaat de Dongense kermis dit jaar wel door! Van 9 t/m 13 juli gaan de botsauto’s weer rijden op het Wilhelminaplein, draait de draaimolen traditioneel zijn rondjes, kan er een gokje worden gewaagd, klinkt er gezellige muziek en voor degene die lekkere trek heeft, zijn er diverse kraampjes die een versnapering aanbieden.

Wethouder Petra Lepolder heeft samen met de kermisexploitanten intensief overleg gevoerd over de beste vorm gezien de corona-omstandigheden en is verheugd over de uitkomst. ,,Geweldig dat in een samenleving die steeds meer open gaat, ook de Dongense kermistraditie weer opgepakt kan worden. We wensen de exploitanten en de bezoekers een succesvolle en gezellige kermis toe!’’

Aangepaste vorm
In het kader van de volksgezondheid en de corona-regels, hebben gemeente en kermisexploitanten moeten besluiten voor een aangepaste vorm. Zo wordt het kermisterrein rondom afgesloten met een hekwerk. Maximaal worden 750 bezoekers toegelaten. Dit is inclusief kinderen tot 13 jaar en exclusief het kermispersoneel. Dit aantal is gebaseerd op de voorschriften vanuit de rijksoverheid. Controle hierop heeft plaats via een aparte ingang en uitgang. Op het terrein geldt een verplichte looprichting. De opstelling van de attracties zal anders zijn, waardoor er één looprichting ontstaat en er betere doorstroming is van publiek. De normale 1,5 m maatregel geldt ook in de attracties en de exploitanten nemen extra hygiënemaatregelen, zoals ontsmettingspunten.

Openingstijden
Ook de openingstijden zijn aangepast. Vrijdagavond 9 juli opent de kermis om 18.00 uur en sluit om 23.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 23.00 uur. Maandag van 13.00 uur tot 22.00 uur. Dinsdag 13 juli is de laatste dag kermisvertier van 13.00 uur tot 22.00 uur.

Attracties
De Dongense kermis zal deze keer bestaan uit 16 attracties en 6 kramen voor eten en drinken. Dat is iets minder dan gebruikelijk, vooral door de andere indeling/opstelling in verband met de vaste looproute. De volgende kermisattracties hebben hun komst naar Dongen inmiddels toegezegd: Jumper Jumper, Autoscooter, Jumbo, Buggy, Muziekexpress, Bootjesmolen, Trampoline, Lucky Duck, Glazen doolhof, Grijpkranen, Poffertjeskraam.

Géén extra acties
Vanwege corona (en het vermijden van te veel drukte) zijn er deze editie helaas geen extra acties om het publiek extra te vermaken. ,,Geen vuurwerk, geen artiest, geen clown geen grootse opening, maar wel heel veel mooie attracties die al het plezier en vermaak geven wat we allemaal zo graag willen”, aldus de organisatie van Kermis Dongen.

Druktemeters
De mogelijkheid wordt nog onderzocht om druktemeters in te zetten. Daarop kun je thuis, via het internet, op eenvoudige wijze zien hoe druk het is op het kermisterrein op het moment dat je van plan bent een bezoek te brengen.