JUNI

Eerste 166 Cambreurvlaggen uitgereikt

Examen doen in een onrustig coronajaar, op anderhalve meter en met speciale voorzorgsmaatregelen. Ga er maar aanstaan. Maar de leerlingen van het Cambreur laten zien dat ze kunnen schakelen, zich kunnen aanpassen en dat ze kunnen presteren ook onder lastige omstandigheden. Op donderdag 10 juni blijkt na de uitslagvergadering dat al 166 leerlingen kunnen gaan feestvieren.32 leerlingen van het vwo zijn geslaagd, 2 moeten nog gebruik maken van de herkansingen en één leerling heeft door ziekte nog wat inhaalwerk. Bram Thielen geeft met trots te kennen, dat er van de eerste lichting al 94 % geslaagd is.Bij Cindy Schade op de havo zijn er meer leerlingen die het examen in het tweede tijdvak nog moeten afronden, 22 in totaal. 59 hebben hun diploma al ”in the pocket, 8 leerlingen zijn nog niet geslaagd en kunnen gebruik maken van de twee herkansingen. Op 88% staat de teller nu. Ook de mavo kent al 88% geslaagde leerlingen, vertelt afdelingsleider Danilo Verus trots. Van de 74 leerlingen zijn er 65 geslaagd, moet er één gebruik maken van de herkansingen en gaan 8 leerlingen in het tweede tijdvak hun examen helemaal afronden. Sommigen van deze laatste leerlingen weten bij voorbaat al dat ze geslaagd zijn, maar moeten nog wel aan de start verschijnen. Dat geeft alvast een prima gevoel.

Uitgelaten stemming op Cambreur-vmbo

17 juni 2021

Zes lange dagen moesten de leerlingen van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg langer wachten op de uitslag van hun examen. Frustrerend voor leerlingen, ouders, school. Maar op woensdagavond om zeven uur vulde het zonnige plein van het vmbo-gebouw zich met uitgelaten leerlingen en supertrotse docenten. Ferme tikken op de schouder, omhelzingen, hugs voor de leerlingen onderling, een elleboog, een boks of een high five van de drie mentoren voor hun leerlingen. Afdelingsleider Marloes Luijten spreekt de leerlingen kort toe en feliciteert hen. Daarna vertrekken ze met hun eigen mentor naar een lokaal om hun cijferlijst te bekijken, te besluiten of ze nog aan een herkansing mee willen doen. Op dit moment is de vreugde en de opluchting zo groot, dat bijna niemand weer in de banken wil kruipen. Alle geslaagde leerlingen krijgen een vlag en poseren samen met hun klasgenoten voor een feestje thuis kan beginnen. Buiten wachten ouders om zoon of dochter te feliciteren. Een fijne lichting vmbo’ers gaat het Cambreur verlaten, ze gaan gemist worden.

De cijfers:

Vmbo bb 19 leerlingen1 leerling moet nog een rekentoets maken 18 leerlingen geslaagd, Op dit moment 95 % geslaagd van die leerlingen die het examen hebben afgerond.

Vmbo kb 46 leerlingen. 3 leerlingen moeten nog in het tweede of derde tijdvak examens maken 43 leerlingen geslaagd Op dit moment 94% geslaagd van die leerlingen die het examen hebben afgerond.

Het Cambreur feliciteert zijn leerlingen van harte en wenst de nog niet geslaagden in de komende twee weken heel veel succes. De vmbo-leerlingen moesten nog zes dagen wachten op de uitslag en toen mocht bij hen ook de vlag uit.