Steeds meer inwoners uit onze gemeente zijn beschermd tegen het coronavirus. Deze week wordt door de GGD de 12.500ste vaccinatie gezet bij een Dongenaar, zo blijkt uit cijfers van de GGD Hart voor Brabant. Daarnaast zijn er ook nog Dongenaren die door de huisarts of via het werk (in de zorg) in ziekenhuizen zijn gevaccineerd.

,,Dat is goed nieuws’’, zo reageert wethouder Petra Lepolder. ,,Een belangrijk deel van onze lokale samenleving is dankzij de vaccinatie al beschermd. Maar we zijn er natuurlijk pas écht als iedereen een uitnodiging voor een prik heeft gekregen en ook de kans heeft gekregen om daar gebruik van te maken. Nu zo snel mogelijk naar de eindstreep.’’

Bescherming
Vaccinatie tegen het coronavirus is niet verplicht. ,,Maar als iedereen zich laat vaccineren, kan het coronavirus zich niet meer verspreiden. Een vaccinatie beschermt niet alleen u zelf, maar ook de mensen om ons heen. Hoe meer vaccinaties, hoe sneller we terug kunnen naar een open samenleving zonder allerlei corona-maatregelen’’, aldus de wethouder.

Afspraak
Mensen geboren in 1982 kunnen nu online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD. Zij ontvangen vanaf morgen, zaterdag 5 juni, per post de uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie. In totaal zijn er ruim 207.000 mensen geboren in 1982. Zij worden gevaccineerd met het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

Nederland
In Nederland is gisteren de grens van tien miljoen gezette coronaprikken bereikt. Dat bevestigt het ministerie van Volksgezondheid. Ruim 7 miljoen prikken zijn gezet op GGD-locaties. De overige prikken werden gezet door huisartsen (1,6 miljoen) en in ziekenhuizen (1,3 miljoen). In het huidige tempo worden er iets meer dan 1 miljoen prikken per week gezet.