Cambreurleerlingen nemen spectaculair afscheid van hun gebouw

Minder uitbundig door de beperkingen vanwege corona, maar toch …

LO-docent Tom Deelen organiseerde vrijdag ondersteund door Bram Thielen een aantal bijzondere activiteiten, waaraan leerlingen op inschrijving konden deelnemen. Ze mochten doen wat op school normaal gesproken niet kan: lasergamen, graffiti en fanatieke partijtjes voetgolf. Het meest spectaculair was het abseilen aan de voorkant van het gebouw. Dit leverde heel wat belangstelling op van voorbijgangers en een ervaring om nooit te vergeten voor de deelnemers.

Maandag 31 mei nemen havo5 en vwo6 afscheid. Zij hebben op het oude hoofdgebouw immers het langst les gehad en kunnen alleen bij hun afscheid van de nieuwbouw profiteren. Lasergamen staat op het programma. En zo net na het laatste examen in het eerste tijdvak werd er fanatiek meegedaan. Alle hoeken en gaten van het gebouw werden benut. Hun docenten Tennebroek en Smits waren eveneens van de partij en deden aan enthousiasme niet onder voor de leerlingen. Resultaat: bezweet, uitgelaten en enthousiast keerde iedereen huiswaarts.

Dinsdag 1 juni startte de sloop van het gebouw. De hekken staan er al, een groot deel van de mozaïeken is al verwijderd, het strippen kan beginnen.

Tweetalig vwo4 presenteert plannen voor gemeente Dongen

22 juni 2021. Vanuit het vak Global Studies presenteren onze leerlingen van Tvw4 al jaren hun onderzoek naar een gekregen onderwerp. Dit jaar zocht de gemeente ondersteuning voor het herinrichten van het terrein van de appelboer aan de Noorderlaan, een nieuwe bestemming voor het voormalige broederhuis Glorieux en hoe maak je de omgeving van het zonnepark Tichelrijt aantrekkelijk. Voor de Noorderlaan werd door onze leerlingen vooral gekeken naar nieuwe vormen van wonen. Tiny houses, gezamelijke woningen en een centra voor ouderen. Het broederhuis werd een combinatie van spelen, kunst, wonen en werken. De omgeving van het zonnepark werd ingericht met wandelroutes, een educatief centrum en alles onder het kopje verduurzaming. 

De leerlingen hebben een fantastische prestatie geleverd waar docent Bas Brouwers ontzettend trots op kan zijn!