Net als vorig jaar konden De Stormvogels met Hemelvaart ook dit jaar niet op kamp gaan vanwege de corona-pandemie. Toch wilden we dit jaar kijken of er een alternatief was met in achtneming van de corona-maatregelen. De laatste keer dat we met zijn allen samen waren was namelijk op 29 februari 2020. Daarom had de kampcommissie een autospeurtocht bedacht die de leden samen met hun ouders of verzorgers op Hemelvaartsdag konden rijden.

Tijdens de speurtocht gingen de leden met hun ouders en eigen vervoer op wereldreis naar diverse landen. De start was op het gebouw van De Stormvogels, waarbij de auto’s van de deelnemers eerst APK-gekeurd werden door twee oude bekenden van de Stormvogels: Gaby en Desirée. Daarna mochteen de auto’s door een heuse versierde drive-thru en ontvingen de deelnemers de route en andere belangrijke zaken voor onderweg.

In de omgeving van Dongen was een route van ongeveer 60 kilometer uitgezet met 6 landenstops. De landen waren duidelijk te herkennen door de aankleding van de locaties en de kleding van de leiding. Er werd gereisd naar Zuid-Afrika, China, Frankrijk, Australië, Amerika en weer terug naar Nederland. Tijdens de stops leerden de leden iets over het land waar ze waren, deden er een spelletje (vanuit de auto of op anderhalve meter afstand) en kregen een werkblad over het land en iets lekkers uit het land mee voor onderweg.

Bij terugkomst in Nederland waren er veel enthousiaste en blije gezichten te zien. En dit werd alleen maar nog meer toen de deelnemers door een heuse autowasserette mochten met wel hele bijzondere medewerkers. Daarna kon de schone auto weer door de drive-thu en de leden mochten ter afsluiting een karaoke-liedje uitkiezen.

Er is deze dag volop genoten. Leden waren blij elkaar (op afstand) weer te zien, de ouders/verzorgers vonden het een originele activiteit en de vrijwilligers waren blij dat zij eindelijk weer iets voor hun leden konden doen. Het regende complimenten voor iedereen die bij deze dag betrokken was. Wij willen op onze beurt iedereen bedanken die op wat voor manier heeft meegewerkt aan deze fantastische dag.

Laten we hopen dat we na de zomervakantie weer een scoutingseizoen hebben als vanouds. Want ook al was dit een superfijn alternatief, we zien onze leden het liefst om de week op ons gebouw.