Op 10 mei 2021 opent het nieuwe Gezondheidscentrum Kloosterpad haar deuren. Na een ingrijpende verbouwing is het voormalige politiebureau op de hoek van de Bolkensteeg en Kloosterpad in Dongen omgetoverd in een modern ingericht en makkelijk bereikbare plek waar eerstelijns gezondheidszorg en preventieve gezondheidszorg samenkomt.

Op de benedenverdieping is de nieuwe locatie van Huisartsenpraktijk Kloosterpad gevestigd. Ten opzichte van de voormalige locatie 150 meter verderop is een flinke slag gemaakt in uitbreiding van ruimte en mogelijkheden van de praktijk. Verder blijft alles vertrouwd bij het oude.

Op de bovenverdieping wordt het grootste gedeelte ingenomen door de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD. Het consultatiebureau van de GGD Hart voor Brabant komt dus na een tijdelijke huisvesting in Loon op Zand terug naar Dongen. Vanaf 17 mei aanstaande zijn ouders van harte welkom op de bovenverdieping van het gezondheidscentrum.

Persfoto

Een aantal al bekende paramedische praktijken uit Dongen opent in het nieuwe gezondheidscentrum een nieuwe locatie. Het gaat om Tract Psychologen, Gerrits Hoofd Hals Therapie en Ademregie en Fysiotherapie Beljaart. Nieuw in Dongen is een vestiging van RondOm Podotherapeuten. De Dongense apothekers hebben gezorgd voor een medicatie-automaat waar u 24/7 uw herhaalmedicatie kunt afhalen.

Loet Birker, een van de huisartsen van Huisartsenpraktijk Kloosterpad: “Het was een hele klus afgelopen jaar om het gebouw gebruiksklaar te maken als gezondheidscentrum. De binnenkant is volledig op de schop genomen en het gebouw is qua energievoorziening helemaal aangepast aan de eisen van vandaag. Het buitenterrein is een heel stuk toegankelijker gemaakt en de nodige maatregelen zijn genomen om corona-proof te kunnen werken. We kijken uit naar de samenwerking met de andere partijen in het pand. We zijn enorm trots op het resultaat en vinden dat we voor iedereen die er komt werken en voor Dongen iets heel moois hebben neergezet”.

Ook GGD Consultatiebureau Dongen verhuist naar Gezondheidscentrum Kloosterpad

Met ingang van 17 mei verhuist het consultatiebureau Dongen naar het nieuwe Gezondheidscentrum Kloosterpad 2B, 5104 JT Dongen. Ouders kunnen vanaf die datum weer met hun kind terecht in het consultatiebureau in hun eigen dorp.

Gezondheidscentrum Kloosterpad

Het nieuwe gezondheidscentrum is een modern ingericht en makkelijk bereikbare plek waar eerstelijns gezondheidszorg en preventieve gezondheidszorg samenkomt. Zo kunnen bezoekers onder andere terecht bij de huisarts, psycholoog en podotherapeut.

Het consultatiebureau is gevestigd op de bovenverdieping van het pand. Het team van het consultatiebureau Dongen staat graag weer voor je klaar!

Vragen over opvoeden en opgroeien?

Helaas is het vanwege corona niet mogelijk om de inloopspreekuren te bezoeken. Heb je vragen over opvoeden en opgroeien? Gebruik dan onze ouderchat op werkdagen 08.30 -17.00 uur op onze website.

Mer weten?

Neem dan contact met ons op via 0900 – 463 64 43, bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur of via www.ggdhvb.nl.