Nieuwe manier van meldingen doenVanaf woensdag 31 maart kunnen meldingen openbare ruimte in de gemeente Dongen gedaan worden via Fixi. Nu wordt hiervoor nog de BuitenBeter-app gebruikt. Meldingen kunnen vanaf 31 maart gedaan worden via de Fixi-app of de website van Fixi via dongen.nl/meldingdoen. De app is gratis te downloaden in de App Store of de Play Store.

Een kapotte lantaarnpaal, een losse stoeptegel of zwerfvuil? Het is belangrijk dat deze meldingen worden gedaan om de openbare ruimte schoon, groen en veilig te houden. Meldingen kunnen nu gedaan worden via een online formulier of via De BuitenBeter-app. De BuitenBeter-app wordt goed gebruikt en de helft van de meldingen komen via de app binnen. Toch stapt de gemeente over naar Fixi. Fixi is een moderne tool die veel voordelen biedt voor zowel inwoners als voor de gemeente. Dit maakt het voor inwoners gemakkelijker een melding te maken en voor de gemeente gemakkelijker om meldingen af te handelen.

Foto’s toevoegen en een openbare kaart

Met Fixi wordt het voor inwoners gemakkelijker om meldingen te doen. Fixi biedt een gebruiksvriendelijke website en app. Het is via Fixi mogelijk om foto’s toe te voegen en melders kunnen zien of er op dezelfde locatie al een melding is gedaan over hetzelfde onderwerp. Daarnaast hoeft een melder niet op dezelfde locatie te zijn waarover de melding wordt gemaakt.

Website en app

Een melding kan gedaan worden door gebruik te maken van de website van Fixi via www.dongen.nl/meldingdoen of door de app te downloaden in de App Store of de Play Store. Deze app kan gedownload worden op een smartphone. Via de app kan de status van de melding in de gaten gehouden worden en kan er gereageerd worden op de melding zodra deze is afgehandeld door de gemeente. Het blijft natuurlijk ook mogelijk om te bellen naar 14 0162 om een melding door te geven.