Carnaval Corona-style is al weer achter de rug. Op verschillende manieren is Carnaval in onze gemeente gevierd. Scouting De Stormvogels koos voor een online carnavalsfeestje met huis-DJ Tim. Een groot aantal van De Stormvogels feestte afgelopen zaterdag mee in de solonaise via Zoom.

Vorig jaar, op 29 februari 2020, was de allerlaatste keer dat De Stormvogels met zijn allen een gezamenlijke draaidag hadden. Niemand wist toen dat we twee weken later geen draaidag zouden hebben. Door het feit dat Stormvogels onder de categorie kwetsbare doelgroep vallen en de bijbehorende maatregelen om deze groep te beschermen, heeft de scouting al een jaar geen fysieke opkomsten gehad. Maar Carnaval zomaar voorbij laten gaan was geen optie voor de leiding. De Stormvogels zijn echte feestbeesten en Carnaval staat met stip bovenaan bij de leden. Dan maar digitaal!

Tijdens een online leidingvergadering werd een en ander uitgetest of wat de leiding wilde ook technisch haalbaar was. Dit bleek gelukkig het geval. Uitnodigingen met een zoomlink en uitleg werden naar alle leden gestuurd. Er was veel animo want op carnavalsmiddag 13 februari op het afgesproken tijdstip uur logde, soms met behulp van ouders of begeleiders, een groot aantal leden in!

De leden, vaak nog verkleed ook, werden welkom geheten door Colinda en Leonie die afwisselend het woord namen. DJ Tim zorgde voor de carnavalsmuziek en kreeg de stemming er goed in. Er werd meebewogen en gedanst door iedereen. Bij sommige leden was zelfs te zien dat huisgenoten die niet op scouting zitten ook heerlijk genoten van de muziek. Er was niet alleen muziek, maar er was ook een Mystery Guest waarvan de scouts de identiteit moesten raden. Cas van Berkel van de Valken bleek een supergeheugen te hebben want hij wist door middel van wat goede vragen te raden dat oud-lid Bas Siemons de geheime online gast was.

Na afloop van de viering regenden het enthousiaste reacties van ouders en begeleiders. Er werden zelfs nog filmpjes doorgestuurd van feestende leden achter het computerscherm. De leiding van De Stormvogels was het er over eens dat dit een leuke en geslaagde middag was. Maar ook wij kunnen niet wachten totdat we onze scouts weer op het gebouw aan de Oude Baan kunnen verwelkomen. Want dat missen we nog het meest!