Slecht nieuws ,geen nieuws, fakeieuws. Het is er. Een keuze maken is op zich niet zo moeilijk , maar (ook)voor een lokale krant is het geen fijne tijd. Slecht nieuws is soms noodzakelijk te vermelden, geen nieuws is per definitie niet altijd goed nieuws en fakenieuws is uit den boze. De redactie van dongenhomespot.nl kan er over meepraten. De keuze en het aanbod is beperkt en daar moet je het mee doen ook als lezer. Grote media hebben het er ook lastig mee. Dat ene Trump nog wat laatste kabaal maakt is in ieder geval goed voor het vullen van de kolommen maar – of je dat als krant nu blij van moet worden -is op zich bijna een gotspe. Dan is er de corona , de schuldige van alles en nog wat.Het is al lang geen nieuws meer dat dat ons allemaal bezig houdt. Dat is evident (nieuws). Ook deze lokale internetkrant houdt je op de hoogte van wat er ook plaatselijk belangrijk is in deze bijna surrealistische tijden. Het coronavirus wekt verbeeldingskracht op, ‘losgemaakt van het verstand en de logica, waardoor het onderbewustzijn in staat is onthullende, suggestieve voorstellingen te scheppen’.

Die omschrijving is te vinden in veel encyclopedieën. Net doen alsof er niets aan de hand is is ook geen houding die stand houdt. Wat we wel kunnen doen ,is elkaar op de been houden, elkaar helpen daar waar kan en mogelijk is en blijven hopen op betere tijden. Dongenaren hebben dat in hun DNA wordt gezegd. Dat helpt jou , ons door die imaginaire donkere tunnel waarvan gezegd wordt dat aan het einde ervan weer licht gloort. Ook het gevoel van de komende lente geeft ons hoop. ‘Onze’ Dongense natuurfotografe Nel Kuijten geeft er hier een voorproefje van. Ze maakte de foto’s rond de ‘Kandoeltuin ‘