Dongenaar Mark de Weerd weer bezig met onderzoek naar neergestorte bomenjager in Dongen in WOII

Dongen, 11 januari 2021. Dongenaar Mark de Weerd is bezig met een tweede onderzoek naar een in de tweede wereldoorlog neergestorte vliegtuig in Dongen. Het betreft hier een vliegtuig van het type Lancaster .Deze ‘geallieerde’ bommenwerper is naar alle waarschijnlijkheid neergestort in het gebied tussen de Voldijk en het kanaal , vlakbij de Dongense brug. Volgens Mark de Weerd is al bekend dat een bemanningslid van dit vliegtuig in Dongen begraven is. De Dongense onderzoeker naar het nog veelal onbekende oorlogsverleden in Dongen heeft al contact met gelegd met familieleden van dit bemanningslid. Via deze krant kwam de heer van Weerd vandaag in contact met een Dongense mevrouw die zeker denkt te weten dat haar vader in de nadagen van WOII vlak bij zijn huis waar het vliegtuig neerstortte, medicijnen heeft gehaald die hij naar toenmalig huisarts dr. Koekoek heeft gebracht. Ook heeft deze mevrouw nog wat spullen in haar verzameling die mogelijk ook afkomstig zouden kunnen zijn uit dat vliegtuig of uit de Halifax die neerstortte iets buiten het dorp bij de Gemeenteweg op de plaatst waar nu een gedenkteken is opgericht.

plaquette aan de Gemeenteweg .Inzet : Mark de Weerd

Lees ook hier over dit ‘Dongense ‘verhaal. Ook veel foto’s