Vul de vragenlijst in of kom naar één van de bijeenkomsten

De toekomst voorspellen is aan de profeten en daarmee misschien een beetje voer voor futuristen. Alle dingen hangen samen met de omstandigheden waarin we leven en laten leven in de ruimste zijn van de woorden die zin geven aan het bestaan. In deze tijd is niets zeker ,zoals het ook in andere tijden was .Over de toekomst nadenken en ze proberen te beïnvloeden is al een hele kunst. We kunnen niet allemaal hetzelfde willen en ook niet weten.Wel kun we wensen bundelen en samen kunnen we dan best veel. Dongen heeft dat idee hoog in het vaandel staan en heeft de slogan ‘In Dongen doen we alles samen ‘ zich graag eigen gemaakt en meermalen in de praktijk bewezen. Mensen kunnen wel invloed uitoefenen hoe een bepaalde toekomst er uit zou moeten zien.De gemeente Dongen geeft de Dongenaar daar nu ook instrumenten voor. Online en tijdens een aantal bijeenkomsten.

De vragen liggen voor de hand:

Hoe moet de gemeente Dongen er over 20 jaar uit zien? Hoe zorgen we er voor dat Dongen nu en in de toekomst een aantrekkelijke omgeving blijft om in te wonen, werken, winkelen en recreëren? Welke ontwikkelingen zien we op ons af komen? En welke rol speelt de gemeente in deze toekomst?

Vier ambities

In de omgevingsvisie 1.0, het eerste concept van de omgevingsvisie, beschrijft de gemeente Dongen met welke vier ambities zij een antwoord wil geven op bovenstaande vragen. Samengevat zegt de gemeente dat de ambities gaan over het creëren van ruimte voor het ‘Dongens DNA ‘, de economie van morgen, het klimaat en de (gezonde) leefomgeving.

Meedenken!

De gemeente zegt in feite dat, om een goede omgevingsvisie te kunnen maken het nodig is dat de Dongenaar daarbij helpt. De gewone en ook de ongewone inwoner van dit dorp kent de unieke kwaliteiten van de eigen fysieke leefomgeving en de mensen die daar wonen en hebben daarom zicht op ontwikkelingen die er aan komen en weet wat er goed gaat en wat beter kan. De gemeente wil graag vertellen over de ambities die Dongen op wil nemen in een omgevingsvisie en gaat in gesprek over wat de inwoner belangrijk vindt binnen deze ambities.

Online vragenlijst én fysieke bijeenkomsten

Dongen wil graag dat iedereen de gelegenheid krijgt mee te denken. Daarom zijn er een drietal fysieke bijeenkomsten en ook is het mogelijk online een mening te geven via een vragenlijst. De vragenlijst is beschikbaar van maandag 28 september tot en met zondag 11 oktober via samen.dongen.nl

In verband met de coronamaatregelen is aanmelden noodzakelijk. Inschrijven kan via de website www.samen.dongen.nl > project omgevingsvisie 1.0. De data, locaties en tijden van de bijeenkomsten:

Datum Locatie

30 september, 19.00-20.30uur De Geubel, ’s Gravenmoer

5 oktober, 19.00-20.30uur IKC, Dongen-Vaart

6 oktober, 19.00-20.30uur De Cammeleur, Dongen

Vanwege de afstand die we onderling moeten houden is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We organiseren extra bijeenkomsten bij genoeg animo.