Het gaat goed. In 2021 is alle ‘troep’ weg

De Dongenaar kent zijn geschiedenis en zeker als het gaat over bijzondere dingen of gebeurtenissen. Iedereen herinnert zich de grote branden waarvan er een nog vrij recentelijk was en nog goed in het geheugen ligt. Dat was op 11 oktober 2018. Een dag later het was vrijdag 12 oktober 08.00 uur schrijft deze krant :“De grote brand bij het recyclebedrijf TUF is voorbij De brandweer gaf rond middernacht het sein ‘Brand Meester’. De brandweer schaalde de brand die rond 18.30 uur donderdagavond ontstond hoog op en zette alles in om de brand uiteindelijk na middernacht onder controle te krijgen. Ook burgemeester Starmans van Dongen bezocht het terrein en sprak met de hulpverleners”. Het was gebeurt en juist op de avond dat de Dongense raad ging bespreken hoe de situatie rondom de TUF fabriek verder moest worden aangepakt. Die was onhoudbaar zo niet onwerkelijk geworden. Een oplossing was ver weg . Tot 3 september vorig jaar. Toen begon het begin van de finale oplossing van het voor sommigen grootste Dongense hoofdpijndossier ooit. De ergernissen, de slechte vooruitzichten, de patstellingen, het niet of gedeeltelijk nakomen van afspraken en beloften. De angst, de onwil en het onvermogen. Het water is vandaag , september 2020 nog steeds onder de boeg. Burgemeester Marina Starmans begeleidde deze ochtend de plaatselijk en regionale pers over het terrein van de voormalig TUF- fabriek. Het gaat goed met de opruimingswerkzaamheden. Er zijn al meer dan 1000 vrachtwagen heen en weer gereden en de productie van een schoon tussenproduct is duidelijk een succes.

Het kost de Dongenaar nog steeds geen cent en burgemeester Marina Starmans zei en zegt dat dit een totaaloplossing is. Vandaag waren de vorderingen te zien. Dankzij en met veel hulp van eigenaar Jurgen Kemps die zelf de bestuurder en eigenaar is van Dongen Pallets, een bedrijf dat al bijna 60 jaar in Dongen is gevestigd. Hij kwam met een oplossing , zette door en hield zijn woord. De restanten van het afgebrande fabrieksgedeelte is weg , de bedrijvigheid in het toen gespaarde gedeelte is in volle gang en levert een goed bruikbaar tussenproduct. Het terrein wordt volgens burgemeester Starmans eerder zei, in het voorjaar van 2021 ‘riekschoon’ opgeleverd en verkocht aan ‘buurman’ ECCO. ECCO heeft plannen voor een kantoor met warehouse of de bouw van een innovatiecentrum. Géén productie dus. Wel een schoner Tichelrijt