N629 wacht op uitspraak Raad van Staten op 4 september

UPDATE Dongen, 3 september 2020. De Raad van State heeft per brief laten weten dat er opnieuw uitstel nodig is om tot een uitspraak te komen in het beroep van de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik  rond de N629. De zitting van de RvS waarin het beroepschrift werd behandeld vond 12 juni plaats . Normaal gesproken wordt binnen zes weken uitspraak gedaan. Die termijn was al met zes weken verlengd tot 4 september. Nu komen daar opnieuw zes weken bij omdat de zaak volgens de RvS extra bestudering behoeft, zo blijkt uit navraag van de advocaat van de Vereniging. . Blijkbaar zitten er zoveel haken en ogen aan het plan dat een eenvoudige uitspraak onmogelijk is.Dat stemt hoopvol over de definitieve uitspraak.” aldus voorzitter René Roovers van de  Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik

Op 12 juni 2020 heeft de zitting plaatsgevonden bij de Raad van State, waarin zes bezwaren inhoudelijk zijn behandeld tegen het vaststellingsbesluit van Provinciale Staten van het Inpassingsplan (PIP) voor fase 2. Vanwege de complexiteit van de zaak heeft de Raad van State op 23 juli 2020 aangegeven dat zij de termijn voor het doen van een uitspraak met 6 weken verlengen. Uiterlijk 4 september 2020 wordt een uitspraak verwacht. De werkzaamheden ter voorbereiding van die uitspraak en het afwerken en definitief openstellen van het geraliseerde gedeelte van de weg worden hervat in september In de nacht van vrijdag 18 en zaterdag 19 september 2020 is de N629 tussen de Provinciale weg en Hoogstraat afgesloten voor fiets- en autoverkeer. Tijdens deze nachtwerkzaamheden wordt de laatste deklaag aangebracht voor de aansluiting van de N629 op het nieuwe kruispunt. De omleiding voor zowel fiets- als autoverkeer vindt plaats via de Provincialeweg en de Hoogstraat.

Vanaf zaterdag 19 september rijdt het verkeer over de volledig gereconstrueerde N629. Van maandag 21 september 2020 tot en met vrijdag 2 oktober 2020 is Heijmans bezig met het opruimen van onder andere de tijdelijke verhardingen. Omleidingsroutes Voor een duidelijk beeld van de verschillende omleidingsroutes verwijzen wij u graag naar de digitale kaart. https://pnb.projectatlas.app/n629/map/omleidingen Tijdens de werkzaamheden zal lijn 672 (een scholierenlijn die slechts enkele keren per dag rijdt) niet de gebruikelijke route kunnen volgen vanwege de afsluiting van de Provincialeweg. Deze lijn rijdt normaal vanaf de N629 via de Provincialeweg en Hoogstraat en dan weer door via de N629 naar Dongen. Het hoekje via de Hoogstraat en Provincialeweg komt te vervallen en daarmee ook de halte Hoogeind. Reizigers kunnen als alternatief gebruikmaken van de halte Heistraat ter hoogte van de kruising N629 – Berkenstraat.

Lijn 672 begint weer met rijden na de zomervakantie op 24 augustus. Lijn 230 is een buurtbus die normaal ook over de Provincialeweg rijdt, maar rijdt in ieder geval niet tot 1 september vanwege corona. Terugblik werkzaamheden fase 1 De werkzaamheden die Heijmans in het weekend van 3 tot 6 juli heeft uitgevoerd zijn goed verlopen. Er zijn aan de oostelijke op/afrit van de A29/N629 (kant Oosteind) meerdere werkzaamheden verricht. Denk hierbij aan asfalteren, aanbrengen van belijning, en het vernieuwen van de verlichting. Dit met als resultaat dat de kluifrotonde en het nieuwe viaduct volledig in gebruik is genomen. Ter hoogte van Oosteind is de N629 aangesloten op de bestaande kruising.

Stand van zaken fase 2 N629 tot aan de Westerlaan

De uitvoering van de tweede fase, de N629 tot aan de Westerlaan, volgt zodra de behandeling van het Provinciaal Inpassingsplan bij de Raad van State is afgerond. U kunt de plannen (fase 2) via de virtuele kaart bekijken: https://pnb.projectatlas.app/n629/map/visualisatie/straks Op 12 juni 2020 heeft de zitting plaatsgevonden bij de Raad van State, waarin zes bezwaren inhoudelijk zijn behandeld tegen het vaststellingsbesluit van Provinciale Staten van het Inpassingsplan (PIP) voor fase 2. Vanwege de complexiteit van de zaak heeft de Raad van State op 23 juli 2020 aangegeven dat zij de termijn voor het doen van een uitspraak met 6 weken verlengen. Uiterlijk 4 september 2020 wordt een uitspraak verwacht.