Dongen, 17 mei 2020. Burgemeester Starmans bracht vandaag via een raam/telefoongesprek felicitaties over aan de familie Lips-Peeters i.v.m. hun 60-jarig huwelijksjubileum.Wilhelmus Cornelis (roepnaam Wim) LIPS, geboren 13-08-1932 (87 jaar), te Ginneken en Bavel. Wim is de oudste uit een gezin met 6 kinderen. “Ons pa zijn vader en moeder hadden vroeger een tuinderij aan de Heusdenhoutsestraat in Breda. Door de aanleg van de woonwijk Heusdenhout moesten opa en oma op zoek naar vervangende grond en kwamen eind jaren 50 op de Voldijk op de grens Dongen / Tilburg terecht “ vertelt een van de dochters Mevrouw Goverdina Johanna PEETERS is geboren in Gilze op 16-11-1933 nu dus 86 jaar.

DONGEN. Foto Pix4Profs/Jan Stads. Burgemeester Starmans brengt via een raam / telefoongesprek felicitaties over aan de familie Lips-Peeters i.v.m. hun 60-jarig huwelijksjubileum en…. er wordt geproost met een bak koffie aan 2 kanten van het raam.

“Ma is de jongste uit een gezin met 3 kinderen. Ons ma haar vader en moeder hadden vroeger een boerderij aan het Raakeind in Gilze…” Beiden waren ze actief met de Katholieke Boeren Stand met veel sporten en ze bezochten geregeld evenementen. In die tijd was er nog niet zo veel te doen. Ze gingen toen alle kermissen in de buurt af en gingen regelmatig dansen. Het echtpaar ontmoette elkaar voor het eerst op de kermis in Bavel in een ‘danstent’. Hij 21 jaar ; zij 20 lentes .

Ze trouwden op 17 mei 1960 en startten ook aan de Voldijk een tuinderij. Ze bouwden eerst een houten huisje, waar ze de eerste 3 jaar van hun huwelijk woonden. Daarna bouwden ze een stenen huis en van lieverlede werden er op de grond ook kassen neergezet. Ze kregen samen 3 kinderen, twee dochters en een zoon: Gerda (nu 59), Eric (nu 56) en Ingrid (nu 52). De kinderen wonen gelukkig in de buurt, Dongen en Breda. De tuinderij bestond aanvankelijk uit enkel koude grond (sla, andijvie, prei), maar al snel voor het merendeel uit kassen (sla, tomaten, selderie, peterselie, meloenen). Ze werkten allebei van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Wim reed elke ochtend vroeg naar de veiling en ‘moeder de vrouw ‘ moest ’s avonds na het werk nog van alles in het huishouden doen, zoals de was opruimen en de kinderen verzorgen. Ze hebben al die jaren tot pa zijn 67 in de tuinderij gewerkt. Toen het jubileumpaar rond de 70 waren zijn ze naar Dongen verhuisd, waar ze altijd al op georiënteerd waren. Ze wonen daar nu ongeveer 15 jaar met heel veel plezier. Inmiddels zijn er ook twee kleikinderen , Tess (15) en Cas (13). Dat zijn hun grootste oogappels. Naast spellen spelen met de kleinkinderen hebben ze allebei en samen een groot sociaal leven.

DONGEN. Foto Pix4Profs/Jan Stads. Burgemeester Starmans brengt via een raam / telefoongesprek felicitaties over aan de familie Lips-Peeters i.v.m. hun 60-jarig huwelijksjubileum en…. er wordt geproost met een bak koffie aan 2 kanten van het raam.

Dat ze nu in deze ( corona) tijd enorm missen. Ze begrijpen dat gezondheid in deze tijd het grootste goed is, maar dat neemt niet weg dat ze hun vrienden en kennissen van het biljarten, zwemmen, hobby-en, buurtvereniging etc erg missen. Ook fietsen ze samen graag.“Pa biljart normaal gesproken 3 middagen in de week, 2 x bij De Leest en 1 x bij Maarsen.

Hij geniet daar zo erg van. Hij hoopt van harte dat dat op een moment weer mag worden opgepakt. Ma gaat één keer per week hobbyen, ze borduurt fantastisch mooie kaarten, gaat één keer per week zwemmen en doet het huishouden en de tuin nog helemaal zelf. Uiteraard helpt pa daar bij.

Zeker in deze tijd geeft hun dat heel veel voldoening en afleiding “aldus een van de dochters Normaal gesproken hadden ze voor familie, vrienden, kennissen en buren een feest gegeven bij de Viersprong, maar dat kan helaas niet doorgaan. “Er wordt wel gevierd vandaag, maar op een aangepaste wijze en maken er met elkaar toch een mooie dag van “