DONGEN, Pix4Profs / Jan Stads. Wim van Pelt Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)
DONGEN, Pix4Profs / Jan Stads. Gerard Jansen Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)
DONGEN, Pix4Profs / Jan Stads. Toon van Gurp Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)

Dongen, 24 april 2020.BNdeStem verraste de redacteur van dit artikel deze ochtend. Hoe toepasselijk is de voorpagina ingericht, maar vooral de openingstekst past zo voor deze dag . “Juist in moeilijke en bange tijden kan men de ware helden onderscheiden”.Ook in Dongen is het vandaag lintjesdag. De gedecoreerden, die dit jaar allemaal heren zijn, willen waarschijnlijk geen van allen helden worden genoemd natuurlijk, maar eigenlijk zou de betekenis van dat woord moeten worden uitgebreid. Zeker in deze tijd heeft dat woord meerwaarde. De echte helden van vandaag verdienen zéker een lintje. Dat is een kwestie van tijd. De tijd die we allemaal naar voren willen schuiven.

DONGEN, Pix4Profs / Jan Stads. Mathé Koenen Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)

Maar ook dát is niet mogelijk. De tijd smeekt zelf om betere tijden. Die komen er alleen als we zelf de mooie dagen die er al waren en de mooie momenten van nu niet vergeten. Het zijn er acht dit jaar waarvan de Koning het behaagd heeft ze te bevorderen tot lid in de orde van Oranje Nassau. Het zijn stuk voor stuk Dongense kanjers die verdienen vandaag in het ook echt aanwezige zonnetje te worden gezet.

DONGEN, Pix4Profs / Jan Stads. Kees Broeders Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)

Burgemeester Marina Starmans toog deze ochtend door alle kernen van ons Dongen. Een beetje improvisatie is haar niet onbekend, getuige ook de foto’s die je later in deze krant zult aantreffen. De Dongense Internetkrant feliciteert alle nieuwe leden van de orde van Oranje Nassau heel hartelijk. Verdiend hebben ze het lintje allemaal! De foto’s zijn van Jan Stads/Pix4Profs

Gedecoreerden 24 april 2020 Gemeente Dongen

DONGEN,Gemeente Dongen/ Jan Stads. TOON VAN GURP Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)

Dhr. Antonius, Cornelis (Toon) van Gurp (1938)

lid in de Orde van Oranje – Nassau

Bestuurslid Stichting Bejaardenwerk ’s Gravenmoer

Voorzitter sjoelclub ‘s Gravenmoer

Raad van toezicht bij de Boerenbond in Klein-Dongen, later ZLTO

Vrijwilliger bij zorgboerderij Ora et Labora

DONGEN,Gemeente Dongen/ Jan Stads. JOHN AKKERMANS Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)

Dhr. Sebastiaan, Adrianus, Maria (Jhon) Akkermans (1950)

lid in de Orde van Oranje – Nassau

30 jaar beheerder en kampleider voor VBO Oostquartier, leider en scheidsrechter VV Dongen, voorzitter van KBO Oosteind, zeer bekwaam regelaar voor zangvereniging De ledikantjes en het appartementencomplex Kloosterzicht.

DONGEN,Gemeente Dongen/ Jan Stads. KEES BROEDERS Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)

Dhr. Cornelis, Adrianus, Petrus (Kees) Broeders (1963)

lid in de Orde van Oranje – Nassau

Bestuurslid Stichting De Peeënstekers van 1996 tot 2004.

Voorzitter muziekvereniging Hoe ist! van 2007 tot 2013.

Ruim 15 jaar bestuurslid Koninklijke Muziekvereniging Dongen (voorheen Musis Sacrum).

DONGEN,Gemeente Dongen/ Jan Stads. GERARD JANSEN Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)

Dhr. Gerardus Adrianus Henrica Josephus Maria (Gerard) Jansen (1952)

lid in de Orde van Oranje – Nassau

Vrijwilliger en bestuurslid bij diverse stichtingen en organisaties waaronder het Oranje Comité Dongen, de Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart, Stichting Parkplezier en de Stichting Dongense Jeugdraad.

DONGEN,Gemeente Dongen/ Jan Stads. MATHÉ KOENEN Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)

Dhr. Theodorus, Matheus, Jacobus, Maria (Mathé) Koenen (1959)

lid in de Orde van Oranje – Nassau

38 jaar lid vrijwillige brandweer

DONGEN, Gemeente Dongen/ Jan Stads. ADDO GEERTS Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)

Dhr. Adrianus, Cornelis, Petrus, Joseph (Addo) Geerts (1963)

lid in de Orde van Oranje – Nassau

30 jaar lid vrijwillige brandweer.

Bestuurslid Oranje Comité Dongen

DONGEN, Gemeente Dongen/ Jan Stads. ROLAND YPMA Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)

Dhr. Roland, Gerardus, Alexander (Roland) Ypma (1966)

lid in de Orde van Oranje – Nassau

22 jaar lid vrijwillige brandweer

DONGEN,Gemeente Dongen/ Jan Stads. WIM VAN PELT Lintjesregen in Coronatijd, Burgemeester Starmans gaat bij iedereen op raambezoek (of in een enkel geval op zeer gepaste afstand) om alvast te feliciteren er een feestelijk tintje aan te geven (met confettiexpert Eric Starmans)

Dhr. Wilhelmus, Adrianus, Johannes, Maria ( Wim) Van Pelt (1953)

lid in de Orde van Oranje – Nassau

45 jaar lid vrijwillige brandweer

De foto’s zijn Jan Stads | Pix4Profs