Vijf dagen carnaval met de Kloekers
Ook dit jaar staat het in het Kloekerskot, café ’t Vaartje in Dongen-Vaart, weer bol van de activiteiten. In samenwerking met carnavalsvereniging de Vaortse Kloekers is er voor de carnavalsdagen weer een schitterend programma vol leut samengesteld.

Carnevalesk dartsfestijn
Op vrijdagavond is er het groots Boerke Mutsaers carnavalesk dartstoernooi. Je mag er verkleed komen, maar dat hoeft niet. Het toernooi heeft inmiddels een belangrijke plaats verworven op de agenda. Het staat open voor iedereen. Jong en oud, carnavalsvierders en darters waar carnaval verder aan voorbij mag gaan. Al jaren een bijzonder gezellig evenement, waaraan ook menig ongeoefend darter meedoet. Het toernooi start om 20.00 uur. Het is een koppelloting toernooi, waarbij een ervaren darter steeds loot met een relatief onervaren darter. Voorts wordt de carnavalspot gelicht en kan het potverteren beginnen.

Bouwersfeest
Op zaterdag wordt de carnavalswagen getest en naar Dongen gebracht. Op zaterdagmiddag komen de carnavalsvierders weer bijeen. Per traditie komen ook de bouwers bij elkaar om het resultaat te bespreken en vooruit te blikken op de optocht. ’s-Avonds gaat het bouwersfeest gewoon verder.

Grote optocht en Prins Andreo
Op zondagmorgen zijn de Kloekers, al weer vroeg uit de veren. Dan vinden de voorbereidingen voor de grote optocht plaats. In alle vroegte worden de deelnemers aan de optocht in het Kloekerskort geschminkt. ’s-Middags wordt in het kloekerskot in spanning de uitslag afgewacht. Er is weer een mooie wagen gebouwd en ook rond de wagen ziet het er fantastisch uit. ’s Avonds komt Prins Andreo met zijn gevolg op bezoek, waarna het feest weer helemaal kan losbarsten.

Peestamp en Playback en Blaasorkesten

’s-Maandags is al weer de vierde dag. Dan wordt weer in alle vroegte gewerkt aan het bereiden van de traditionele peeënstamp met worst. Vanaf 10.00 uur zijn de Kloekers al weer present om aardappels en uien te schillen en peeën te schrappen. ’s-Middags wordt deze weer gratis aangeboden. In de regel bezoeken ook diverse blaasorkesten deze dag. De late middag en de avond staan weer in het teken van de playbackshow voor jong en oud. Inmiddels is dit een rijke traditie met tal van kolderieke acts.

Afsluiting
De laatste carnavalsdag (dinsdag) staat in het teken van een carnavalesk slotakkoord. Na het gezamenlijke bezoek aan de optocht in Hoeven, wordt vanaf ’s-middags nog één keer alles uit de kast gehaald. Iedereen is van harte uitgenodigd om er samen met de Kloekers weer een geweldig feest van te maken. DJ-Bartje zal de sfeer op alle dagen weer tot grote hoogte opzwepen. Maandag en dinsdagmiddag is er de mogelijkheid om een potje te kaarten. Prinselijke carnavalsvereniging de Vaortse Kloekers wenst iedereen een geweldige carnaval toe.