Carnavalsvierders van 18-25 jaar

Ook dit jaar stelt de Dongense horeca met carnaval weer gratis polsbandjes beschikbaar voor de jongeren van 18 – 25 jaar. Daarmee kun je van toog naar toog in ons onvolprezen Peeënrijk en bij de 11 deelnemende kroegen een biertje of glaasje wijn bestellen, zonder dat je steeds je legitimatie moet laten zien!

In de week vóór carnaval, kun je het bandje al ophalen:

  • Woensdagavond 19 februari, 19.00-21.00 uur, Café-zalencentrum De Viersprong
  • Donderdagavond 20 februari, 19.00-21.00 uur, Bruin Kafee d’Ouwe Sok
    Neem dan mee: Een geldig legitimatiebewijs. Door op een van deze avonden een polsbandje op te halen, ben je gelijk kanshebber in een carnavaleske actie van Horeca Dongen: Je doet gratis mee aan een loterij waarbij Peeënmunten te winnen zijn. De hoofdprijs is 20 munten! Tweede en derde prijs: 10 en 5 munten.

Sneller
Bovendien voorkom je dat je in de rij moet staan op de eerste dag dat je carnaval gaat vieren. Vorig jaar droegen bijna 2000 jongeren in het Peeënrijk het polsbandje. Dat was prettig en duidelijk voor iedereen. Jongeren konden beter een bestelling doen. Het barpersoneel kon sneller werken. En de 25+’ers hoefden minder lang op hun beurt te wachten. Daarom ook: wegens succes geprolongeerd.

Hulpmiddel
Horecaondernemers worden door de wet verplicht om te controleren dat jongeren die alcohol bestellen / gebruiken minimaal 18 jaar oud zijn. Het 18+ polsbandje is een belangrijk hulpmiddel. Let wel: het 18+ polsbandje is géén vervanger van je legitimatie bewijs! Deze dien je alsnog bij je te dragen, ook dit is wettelijk verplicht. Er wordt namelijk ook steekproefsgewijs gecontroleerd op het geldig dragen van een bandje. Zonder geldig legitimatie bewijs kan toegang tot een horecagelegenheid worden geweigerd.
Ben je jonger dan 18, dan geldt: géén alcohol. Want: géén polsbandje, is géén alcohol.

Deurbeleid
Horeca Dongen heeft een overzicht gemaakt van het deurbeleid Carnaval 2020 op basis van leeftijd. (zie de illustratie).

Waarschuwing
Ben je jonger als 18 jaar en denk je: ik ga carnaval vieren met de ID van mijn oudere broer of zus, dat ziet toch niemand…. Dat kan héél vervelend aflopen! Het lenen en ook het uitlenen van een ID-bewijs is strafbaar. Je maakt je volgens de wet schuldig aan een strafbaar feit. Daar staat een forse boete op: € 370. Ook een hoop gedoe met je V.O.G (nodig voor stage of baan). En voorlopig geen paspoort, dus ook geen verre reizen.

Peeënmunt 2020
Ook dit jaar is er door de Horeca Dongen leden weer een gezamenlijke Peeënmunt gemaakt. Voor de Carnavalsviering van 2020 is de Peeënmunt € 2,20. Hiervoor kunt u onder andere koffie, thee, fris en natuurlijk pils halen. Daarnaast kun je bij de kroegen & de Tramhalte er zelfs een lekkere hap voor halen. Voor speciaalbier, wijn en diverse buitenlands gedestilleerd betaalt u 1,5 munt. De munten zijn bij elke deelnemende horeca gelegenheid te koop en in te leveren. Ook na de Carnaval kunt u nog steeds tot en met het halfvastenbal  uw overgebleven Peeënmunten gebruiken, ze zijn dit jaar  t/m 22 maart 2020 geldig. De Peeënmunten kunnen echter na aankoop alleen worden ingewisseld voor consumpties en kunnen niet worden terug gewisseld in geld.