Gratis luiers en geen wachttijden…

Een stralende lach verwelkomt me tegelijk met het van slot halen van de poort. Mevrouw Surel van der Vliet- Kirindongo – zelf noemt ze zich ‘Tante’ – heeft er alle begrip voor; Dongenhomspot is niet commercieel , we doen alles op ideële gronden. En met dat ‘ ideële ‘ zit het wel goed merk ik direct. Je komt er niet zo maar binnen. De grote poort aan de St. Josephstraat 76 zit stevig op slot en is te hoog voor mijn ook op leeftijd zijnde benen, om er overheen te klimmen. Het gaf me al gelijk een veilig gevoel. De ingang is zo’n 10 meter verder.

Eenmaal binnen krijg ik blauwe plastic coverschoentjes aangereikt met het verzoek ze om mijn schoenen te doen. Het geeft me weer een veilig en goed gevoel. Het grootste, maar nog net in de maat van een kinderjas gereserveerde kapstokpanel is voor mijn veel te grote jas. Ik ontmoet ook Patty. Zij gaat per 1 maart in dienst treden van het in Dongen nieuwste en fris ingerichte kinderdagverblijf ‘Egeltje Goo’. Ik zeg het en het voelt ook werkelijk zo; deze ruimte is helemaal ingericht op het kind en het voor Surel zo met nadruk bedoelde welzijn van de kleine mens. Het gesprek gaat door tijdens een kleine rondgang van de diverse leuke en kindvriendelijk ingerichte ruimten. Een kind zal zich hier wel thuis voelen is mijn indruk. Opvallend is ook hoe Surel omgaat met haar medewerkster Patty. Patty is net als Surel zelf deskundig op het gebied van kinderopvang. Beiden hebben de vereiste ‘papieren’ en onderschrijven van harte ‘het recht van het kind’ in alle facetten. Het is een filosofie. “Een kind moet zich hier thuis voelen en ze mogen hier zichzelf zijn, we vervangen de ouders niet maar zijn partners in de opvoeding; de ouders zijn en blijven verantwoordelijk voor hun kind “zegt Surel. Opvallend is de carrière-switch die Surel maakte om haar droom te verwezenlijken. Ze heeft haar hart daarbij gevolgd. Ze heeft een groot gedeelte van haar werkzame leven tot nu toe doorgebracht in het zakelijke bankwezen maar koos voor het helemaal bij haar passende huidige beroep; ‘het sensitief omgaan met kinderen’, passend ook bij haar kijk op het leven. Daarnaast ook met respect voor hun autonomie en het bieden van een gevarieerde uitdagende begeleiding. Hun rust en welbevinding blijft in dit alles centraal staan. “Noem het liefde voor het leven door het houden van jezelf en het uitstralen daarvan naar anderen”.

Talentvol

Surel van der Vliet- Kirindongo is een talentvolle dame. Teamwork is voor haar de sleutel in alles wat ze onderneemt. Ze heeft het er niet uitvoerig over en zegt zich bijna verontschuldigend op dit ogenblik enkel met haar passie bezit te houden met kinderopvang en daar al haar energie in te steken, maar het geven van opvoedtrainingen, het organiseren van bijeenkomsten voor (jonge) ouders, het geven van persoonlijke (pedagogische) begeleiding en tal van andere zaken op dit brede gebied horen ook tot de mogelijkheden in haar scala van deskundigheid. Surel gaat binnenkort ook babymassage aanbieden.“Dit onderschrijft onze filosofie”. Door haar studie en relaties heeft ze haar kijk op het leven verrijkt en dat is mooi meegenomen voor de kinderen die af en toe tijdelijk onder de hoede zijn bij ‘Egeltje Goo’ .Er is op dit moment plaats voor zo’n 8 kinderen per dag en wachttijden zijn er niet.

De tijd die is afgesproken voor dit interview vliegt, maar toch neemt Surel even tijd om een passend decor te vinden voor de foto. “Het moet vooral de huiselijkheid benadrukken”. Patty en Surel nemen plaatst in de keukenhoek van de hoofdruimte in het gebouw. Op de tafel twee kopjes voor de koffie en heerlijke donuts erbij. Een en ander wordt ook aangeboden aan de man van de krant, maar wijzend naar omvang van de buik moet ik die lekkernij helaas afslaan.
Ga voor meer informatie naar www.goo4it.nl of www.egeltjegoo.nl. Voor een vrijblijvende kennismaking kunt u Surel of Patty bereiken via 06 456 609 63 of goo4it@outlook.com.

Egeltje Goo is onderdeel van de franchiseorganisatie Opvang Nieuwe Stijl (ONS). ONS helpt gedreven ondernemers in de kinderopvang met de opstart en exploitatie van hun eigen kinderdagverblijf en/of buitenschoolse opvang waar vrijheid voor eigen invulling centraal staat. (www.onsfranchise.nl)

Dit is een artikel zonder winstoogmerk

UW REACTIE WORDT PAS LATER ZICHTBAAR