Dongen- Vaart , 31 oktober 2019 .Dongen -Vaart en Klein Dongen vierden vandaag feest. Het Nieuwe IKC op de plaatst van de St. Agnesschool werd ge/ heropend. Sinds juli wordt er al les gegeven. Het feit dat het mooie gebouw door een meetfout een paar meters uit de richting is gebouwd is niet te zien en stoort niet. Na een korte bouwstop net na de vakantieperiode in 2018 is weer voortvarend doorgewerkt nadat de vergunning weer was vrijgegeven. Het fraaie nieuwe – nu ruimere – dorpsplein is op een haartje na helemaal af. De dorpsgenoten en het gehele college vierde het feestje mee en waren goedgezind. Wethouder Bea van Beers was net voor haar zwangerschapsverlof nog in functie en straalde als geen ander. Zij is verantwoordelijk voor onderwijs in onze gemeente. De blijdschap bleek ook uit opmerkingen van omstanders en in officiële toespraken . ‘De Vaart ‘ is er knap mooier van geworden. In de school wordt aan ongeveer 90 kinderen les gegeven in het basisdonderwijs. Wij werken met combinatiegroepen, te weten groep 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8.

Peuterspeelzaal de Vosjes is er nu ook gevestigd en op termijn gaat het Jeugdcentrum Klein Dongen Vaart ook over naar het nieuwe IKC. Vandaag was er om 15.30 uur is de officiële opening. Ruim symbolisch en op een bijzondere manier werd het prachtige gebouw uitgepakt en werd er een boom geplaatst. Er was veel belangstelling van de dorpsbewoners. De kinderen waren erg enthousiast en uitgelaten op hun feestje waar ze geschminkt konden worden. Bob de Bouwer keek met een timmermansoog naar de resultaten .Klaar!