The Battle, bijzonder concert van het Dongens Mannenkoor en Popkoor Spirit

The Battle, een bijzondere naam voor een bijzonder concert. Voor het eerst in de lange geschiedenis van het Dongens Mannenkoor en Popkoor Spirit, zijn de koren samen te zien en te horen tijdens één concert: een ‘battle’ (strijd) dus. Niet dat de koren elkaar letterlijk op het podium zullen verslaan, nee, het is een ‘battle’ tussen twee zeer verschillende genres koren. Twee koren, die, ieder op een eigen manier, en al erg lang, actief zijn in Dongen. Elk koor trekt een eigen publiek met hun eigen repertoire. Het publiek van deze twee toppers uit Dongen zit nu gezamenlijk op de tribune van De Cammeleur.

The Battle van het Dongens Mannenkoor en Popkoor Spirit is op zondagmiddag 6 oktober a.s. vanaf 14.00 uur te horen in De Cammeleur. Entree voor dit concert is € 7,50 per persoon. Kaarten zijn te bestellen via de site (en de kassa) van De Cammeleur.

Het Dongens Mannenkoor staat, zoals altijd, onder de vertrouwde leiding van dirigent Jan Terpstra, Popkoor Spirit staat onder leiding van dirigente/coach Maaike Hermans. Tijdens deze Battle zorgt Erik van Soelen, de vaste pianist bij optredens van het Dongens Mannenkoor, ook voor de muzikale begeleiding van Popkoor Spirit. Erik heeft in zijn jonge jaren lange tijd piano gespeeld bij Jongerenmissen Dongen, de voorganger van Popkoor Spirit. Ook begeleidde hij het orkest tijdens de eerste spectaculaire musical van Popkoor Spirit, Jesus Christ Superstar.

Voor meer informatie over het Dongens Mannenkoor: www.dongensmannenkoor.nl en over Popkoor Spirit: www.popkoorspirit.nl.

Aanvullende informatie over het Dongens Mannenkoor en Popkoor Spirit

Het Dongens Mannenkoor

Het Dongens Mannenkoor bestaat al bijna vijftig jaar. Het koor is ontstaan uit het kerkkoor van de St. Josephparochie in Dongen. Al 12,5 jaar staat het koor onder leiding van dirigent Jan Terpstra. Tijdens de concerten van het koor zorgt Erik van Soelen voor de muzikale begeleiding op piano.

De traditie voor mannenkoren ligt bij de Russische en Slavische muziek, maar Jan Terpstra leidt de mannen met strakke hand door het steeds moderner wordende repertoire. Natuurlijk staan de Russische en Slavische liederen nog steeds op het programma. Daarnaast zingt het koor ook nummers van, onder meer, Boudewijn de Groot, Guus Meeuwis en Metallica. Het nummer ‘The Power of Love’ is bijna niet meer weg te denken bij een optreden van het Dongens Mannenkoor.

Het koor kent door het jaar heen, een vaste traditie van repetities op woensdagavond. Ook de optredens kunnen traditioneel genoemd worden met de jaarlijkse Voorjaars- en Najaarsconcerten en natuurlijk de Kerstconcerten op woensdag en vrijdag voor de Kerst (in de Kapel van de Zusters Franciscanessen en in de Oude Kerk).

Helaas loopt het ledental van het koor steeds verder terug. Op dit moment telt het koor nog ongeveer 35 actieve leden. De gemiddelde leeftijd van het koor ligt hoog. Ondanks het geslonken aantal leden en de hoge leeftijd van de zangers, is één ding hetzelfde gebleven: het enthousiasme van de leden. Wie dit leest en denkt ‘wat leuk om te zingen bij een mannenkoor’, is van harte welkom tijdens de repetities op woensdagavond om 20.00 uur bij De Gouden Leeuw in Dongen.

Voor meer informatie: www.dongensmannenkoor.nl.

Popkoor Spirit

Ook de wortels van Popkoor Spirit liggen in de kerk. Vanaf 1967 is Jongerenmissen Dongen (JMD) een begrip geweest in Dongen en omgeving. In 1990 maakte JMD de definitieve keuze zich te ontwikkelen als popkoor. De nieuwe naam van het koor werd ‘Spirit’. In de beginjaren bracht Spirit regelmatig een aantal grote muzikale shows, zoals ‘Dream’, een avondvullende show met zang en dans. Ook ‘Spirit on the Rocks’, ‘Mystic Night’ zijn shows die een prominente plaats in de geschiedenis van het koor innemen. En daar bleef het niet bij. In 2011 was er een bijzondere samenwerking tussen Popkoor Spirit, Fanfare Euterpe uit ’s Gravenmoer en de begeleidingsband Tirips. Het hippe sprookje ‘Twist’ maakte grote indruk bij de bezoekers.

Hoewel optredens nu misschien wat minder groots zijn dan in de beginjaren, laat Popkoor Spirit regelmatig van zich horen.

Popkoor Spirit, is een vereniging die van kerkkoor overging in popkoor met moderne technieken, zang, dans en spectaculaire shows. Tijdens hun optredens wil het koor het publiek raken met hun performance. Het publiek kan nog vele fantastische producties verwachten.

Voor meer informatie: www.popkoorspirit.nl

The Battle

Met twee bijzondere koren en bijzondere nummers, is The Battle zeker een concert dat de moeite waard is om te bezoeken. Op dit moment zijn de repetities voor The Battle nog in volle gang. En, om een tipje van de sluier op te lichten: het wordt geweldig!

Kom daarom op zondag 6 oktober 2019 om 14.00 uur naar De Cammeleur voor een spetterend optreden!