Team Dongen CliniClowns Alpentocht 2019 gaat Col de Galibier hardlopend beklimmen en loopt ruim € 15000,- bij elkaar.

Ze zitten er tevreden bij, Matthieu Verlinde en Ben Barendse, nadat ze getraind hebben in de heuvels van Limburg. Tevreden genieten ze van hun kopje koffie. De training verliep goed en de mannen zijn klaar om op 9 september de Col de Galibier te gaan beklimmen.

Ze doen dit voor Alpentocht. Dit is een initiatief van ClinClowns Nederland en wordt al voor het zesde jaar georganiseerd. Ieder jaar wordt er een andere berg beklommen per fiets, wandelend of hardlopend met als doel geld op te halen voor CliniClowns. Met dat geld kunnen meer Clowns opgeleid worden en ingezet worden in ziekenhuizen en verpleeghuizen. CliniClowns laten zieke kinderen en dementerende lachen en ontspannen. Zieke kinderen vergeten hierdoor even dat ze ziek zijn.Matthieu heeft door de ziekte van zijn dochter zelf gezien wat het werk van CliniClowns kan doen. Hij wilde graag iets terugdoen. Vorig jaar heeft hij voor de eerste keer mee gedaan aan de Alpentocht. Ben was er toen op de achtergrond ook al bij betrokken. Dit jaar gaan zij samen op 7 september de Col de Galibier (2645m) hardlopend op. Ze hebben veel zin in deze sportieve uitdaging maar ze hebben er ook veel aan gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen voor CliniClowns. De acties begonnen al oktober vorig jaar. Tijdens de lichtjestocht van De Kleppers hebben ze de fietsers “binnen” gepraat en kregen hier per deelnemer 1 euro voor. Ook hebben ze in november en december bij de wensvijver van de kerstshow van de AVRI gestaan. De AVRI schonk hen het geld wat in de wensvijver werd gegooid. In april hebben ze een trail georganiseerd. Het inschrijfgeld kwam te goede aan dit goede doel. De laatste weken proberen Matthieu en Ben nog geld op te halen via aankondigen op Social Media. Alle acties samen hebben nu al meer dan € 15000,- opgeleverd.

Dit sponsorgeld is een grote stimulans voor Team Dongen CliniClowns Alpentocht 2019 om de Galibier te gaan beklimmen. Meer dan 1100 hoogte meters een totale lengt van 17 km. Het wordt zwaar zeggen de mannen maar ze hebben er heel veel zin.

Sponsoren kan nog steeds via www.alpentocht.nl/teamdongen