Nieuw Vaandel Koninklijke Muziekvereniging Dongen

Dongen, 26 juni 2019. De Koninklijke Muziekvereniging Dongen heeft een vaandel. Dit vaandel gaat gebruikt worden ter decoratie bij concerten van de orkesten van de muziekvereniging.

Gekozen is om de historie waaruit Koninklijke Muziekvereniging Dongen is ontstaan mee te nemen in het ontwerp. Vandaar de logo’s van Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum en Harmonie Aurora die terug zijn te vinden op het vaandel, als ook het gemeentewapen van onze gemeente Dongen.

Er boven staat een afbeelding skyline van de gemeente Dongen. En in het midden vinden we prominent het logo van Koninklijke Muziekvereniging Dongen. In de top van het vaandel het oprichtingsjaar 2018. Het vaandel is uitgevoerd in velours stof in een kobalt kleur blauw, met in handgeweven opdrukken in een gouden kleur. Het vaandel is gemaakt door de Firma Coolsnit uit Cuijk. Voorzitter kees Broeders is blij met het ‘nieuwe’ vaandel en dankte Van Schijndel Metaal voor het beschikbaar stellen van het ontwerp van de skyline van Dongen en kabinetszaken van de gemeente Dongen voor het wapen van onze gemeente. Tijdens de bijeenkomst van de Muziekvereniging zei de voorzitter dat de aanschaf van dit vaandel mede mogelijk is gemaakt dankzij financiële bijdragen door Stichting ’t Dorp Dongen en met name Stichting Ontwikkeling Centrum Dongen.


De beschermvrouwe van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen, burgemeester Marina Starmans Geleijns, onthulde onder groot applaus het nieuwe vaandel. Zij zei trots te zijn beschermvrouwe van de muziekvereniging te mogen zijn. Ze herinnerde nog aan de moeilijke beslissingen van de twee voormalige muziekgezelschappen. ”Maar het echt Dongense DNA is gebleven. Muziek verbindt.” Rondom de onthulling van vaandel was een klein concert gecreëerd tot vermaak van de vele aanwezigen