Grote wisselbeker

Basisschool De Vlinderboom het positiefst tijdens Dongense avondvierdaagsefeest

Dongen, 21 juni 2019. De avondvierdaagse in Dongen is een van de grootste in Brabant en qua sfeer de allerleukste natuurlijk. De organisatie in Dongen is perfect geregeld , er zijn veel sponsoren en zijn een groot aantal vrijwilligers waar je dankbaar voor mag zijn. Bovendien is er een actief bestuur. Alles bij elkaar een evenement dat doorspekt is met het nu al wijd en zijd bekende Dongense DNA. Een van de unieke Dongense dingen is ook dat sinds drie jaar een school wordt beloond voor de beste sfeerbepalende positieve houding tijdens het wandelen. Dit jaar viel de Vlinderboom deze eer te beurt. Een trotse directeur Felix van den Bosch zag zijn school winnen met nul negatieve punten. Belonen is beter dan straffen en winnen is een doel om naar te streven

Kinderen stimuleren elkaar door goed op het verkeer te letten onderweg, te luisteren naar de griepleiders en zo vrolijk mogelijk te lopen.
Vandaag kreeg de school bezoek van voorzitter Ad Jacobs en bestuurslid Toinie van Rutten van de avondvierdaagse organisatie.
Ook Knorrie van Pukkemuk was er. In vol ornaat. De knuffel van kinderboerderij Pukkemuk mocht met een aantal kinderen van de school op de foto en de kinderen mogen groepsgewijs een dag komen spelen in het vrolijke Dongense kinderparadijs.
Ook de schoolvertegenwoordigers worden niet vergeten, zij krijgen een creatieve workshop aangeboden door ‘Laura Haakt’. De wisselbeker is heel groot en krijgt voor een heel jaar een belangrijk plekje in de school.