Ook officiële omroep voor Dongen


Open dag Langstraat Media

De lokale omroep voor de Langstraat, Langstraat Radio en TV, zet de deuren wijd open op zaterdag middag 15 juni. De omroep viert die dag ook het 25 jarig bestaan met een reünie voor oud medewerkers. De burgemeesters van de gemeente Waalwijk, Loon op Zand en Dongen zullen gezamenlijk de opening verrichten rond 10.30.

Langstraat TV is al 25 jaar lokale omroep voor de gemeente Waalwijk. Inmiddels is de omroep een streekomroep voor de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand en Dongen. De omroep is recent verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Prof. Eykmanweg 7c in Waalwijk. Om dit te vieren wordt op 15 juni de hele dag activiteiten georganiseerd. In de ochtend zullen de burgemeesters van de gemeenten waar de omroep uitzendt de officiële opening verrichten in een live radio programma dat tussen 10 en 11 wordt uitgezonden. In de middag zijn oud medewerkers en vrijwilligers van de afgelopen 25 jaar welkom en worden ook de inwoners van de Langstraat uitgenodigd een kijkje te komen nemen bij de omroep hoe dagelijks radio en TV voor de Langstraat wordt gemaakt.

Gedurende de hele dag worden live radio uitzendingen gemaakt waarbij oud medewerkers worden geïnterviewd en er worden TV opnames gemaakt die later worden uitgezonden op Langstraat TV. De omroep startte in 1993 met zijn radio uitzendingen, destijds alleen nog voor de gemeente Waalwijk. Inmiddels zijn de uitzendingen uitgebreid met TV, internet en sociale media. Ook het bereik is vergroot met de gemeente Loon op Zand (in 1997) en Dongen (2018). Ook is er een tweede radio zender bijgekomen met Nederlandstalige muziek, Langstraat NL. Veel oud medewerkers zijn inmiddels professioneel actief in omroepland, zoals Hubert Mol bij Omroep Brabant en Radio M, en Marjolein Vos-Monsieurs bij Efteling Radio. De omroep heeft op dit moment meer dan 50 vrijwilligers om de programma’s op radio, TV en sociale media mogelijk te maken.


Tegelijkertijd met de verhuizing naar het nieuwe pand, is er ook een verbetering van de TV ontvangst gerealiseerd. Sinds 1 juni zijn de TV uitzendingen van Langstraat Media behalve bij Ziggo op kanaal 42 ook te zien via Xs4all en KPN op kanaal 1042 en Telfort op kanaal 2065.