ZiekenTriduüm Dongen 2019: Laurentiuskerk 2 t/m 4 juli

Gedurende 3 dagen komen ruim 125 ouderen, woonachtig in Dongen en omstreken, samen in de Laurentiuskerk. Door het ZiekenTriduüm Team wordt aan de gasten een programma aangeboden waarin ruimte is voor religieuze viering, bezinning, ontmoeting en ontspanning. Deze activiteiten worden in de Laurentiuskerk aangeboden.

Op dinsdag en woensdag start het Triduüm met een eucharistieviering in de Laurentiuskerk en sluit de dag af met een dienst van woord en gebed. Op de donderdag wordt de dag geopend met een dienst van woord en gebed en de dag wordt afgesloten met een eucharistieviering.

Ook dit jaar is weer gekozen voor een centraal thema, Gisteren, Vandaag & Morgen. De eucharistievieringen en diensten van woord en gebed zullen met een onderliggend thema verbonden zijn aan dit centrale thema.

Elke dag wordt er in het naastgelegen Jeugdcentrum “de Poort” na de openingsdienst, aanvang 10.00 uur, koffie gedronken met iets lekkers erbij. Na de koffie wordt aan de gasten een gevarieerd ontspanningsprogramma aangeboden, wat varieert van harmonie, dans of gezellige meezingliedjes.

In de middag, omstreeks 13.00 uur, krijgen de aangemelde gasten dagelijks een lunch aangeboden en hebben zij volop de gelegenheid om mooie herinneringen van vroegere tijden op te halen.

Op dinsdag wordt de eerste dag omstreeks 15.00 uur afgesloten met een dienst van woord van gebed. Op woensdag voor onze gasten een korte gedachte in JC de Poort en op donderdag met een eucharistieviering in de Laurentiuskerk.

Om alle deelnemers van alle gemakken te voorzien is een ploeg van ruim 30 vrijwilligers gevormd die de gasten graag verwennen. Zij begeleiden de mensen vanuit de auto in de kerk, vanuit de kerk naar het Jeugdcentrum visa versa en op het einde van de dag weer naar de auto. Dit jaar wordt het ZiekenTriduüm georganiseerd voor de 81-ste maal georganiseerd en iedereen is van harte welkom.

Als u voor één dag of aan het volledige programma deel wilt nemen, dan verzoeken wij u om u voor 5 juni 2019 aan te melden bij Mia Pijnenburg, per e-mail op mailto:ziekentriduumdongen@gmail.com