De kinderen van obs De Biezenkring hadden een onvergetelijke TOP ochtend!!

De laatste TOP ochtend dit schooljaar stond helemaal in het teken van techniek.

De groepen 1-2 en 3 brachten een bezoek aan SG de Overlaat en aan het zwembad Olympia. De kinderen mochten onder begeleiding van derde jaar gt- studenten van de Overlaat allerlei techniekopdrachten gaan doen. Met behulp van een fotospeurtocht gingen de kinderen op zoek naar machines en voorwerpen. In het technieklokaal werd geëxperimenteerd met een hele grote knikkerbaan. Ze mochten raketten maken van flessen die ze zelf weg mochten schieten door flink te pompen, er werd getimmerd en geboord en er was zelfs een robotauto die bediend werd vanaf een I-pad. Bij het zwembad konden de kinderen allerlei opdrachten uitvoeren met zinken en drijven. Ze mochten boten maken en kijken of deze bleef drijven. Hiervoor was speciaal de bodem omhooggehaald zodat de kinderen naar hartenlust konden experimenteren. Bij de groepen 4 en 5 stond het thema de ruimte centraal.

De kinderen hebben een kidscollege over de maan gehad en kennen nu allerlei interessante weetjes over het heelal. Daarna mochten ze de maan namaken met klei en echte lavasteentjes. Het resultaat zag er heel echt uit met kraters, voetstappen en natuurlijk de Nederlandse vlag. Tot slot zagen de kinderen hoe André Kuipers in de ruimte woonde en werkte. Groep 6, 7 en 8 is aan de slag gegaan met “Bright Ideas”. De leerlingen hebben oplossingen bedacht om de wereld op het gebied van voedsel, water en energie te verbeteren. Eerst hebben alle leerlingen een auto gemaakt die op zout en water rijdt. Daarna hebben ze in groepjes oplossingen bedacht voor de problemen die op dit moment de aarde bedreigen. Er werd heel goed naar elkaar geluisterd en de kinderen kwamen met hele inventieve oplossingen. Kortom het was voor iedereen een leerzame TOP-dag! Voor de Biezenkring een reden om ook volgend schooljaar weer verschillende TOP-dagen te organiseren.