Goed bezochte 10e show Oldtimer Club Dongen

Voor de tiende keer organiseerde Oldtimer Club Dongen op de weilanden in Oosteind een show van oldtimer voertuigen en motoren. Zoals ieder jaar kreeg ook dit jaar weer een bekend tractormerk speciale belangstelling. Duidelijk vielen de geel groene kleuren van het merk John Deere op. Zondagmorgen werd tegen de klok van elf uur vanwege het jubileum de vlag van de organisatie gehesen door de jeugdige Robijn Siemons. ,,Want we moeten naar verjonging toe,” merkte bestuurslid Frans van Ham op. Even hiervoor zette het hoofdbestuur van de Historische Machine Club de Dongense organisatie in het zonnetje en feliciteerde hun met dit 10-jarig jubileum.

Foto en tekst : Piet Scheepers

Vrijdagavond waren de eerste trouwe bezoekers al aangekomen om op het ingerichte overnachtingsterrein een plaats te zoeken. Het waren niet alleen hedendaagse caravans, vooral de prachtige oldtimer woonwagens vielen op. Zij werden voortgetrokken door evenzo interessante oldtimer tractoren.

Ruim 230 deelnemers hadden zich aangemeld. ,,Het zijn veelal leden van oldtimerclubs die, net als wij, deze festivals af gaan, “ vertelt Eric Siemons namens de organisatie. Vanwege het twee lustrum waren er dit jaar verschillende aantrekkelijke attracties aangetrokken. Een mecano hobbyist had voor deze gelegenheid een gedeelte van zijn landbouwmachines tentoongesteld. In de tent was een mini spoorbaan uitgezet en op een kleine zandvlakte toonden enkele fanatieke hobbyisten hoe zij radiografisch de mini-tractoren met hun landbouwmachines de zandbak lieten omploegen en glad trokken, zoals hun grote broers dat ook op de uitgestrekte akkers doen.

De kofferbakverkoop of ruilbeurs trok ook veel kijkers. Maar er waren ook bezoekers die tussen al deze oude spullen iets van hun gading hadden gevonden. ,,Ik heb hier een pakkingsnijder gevonden waar ik al jaren naar op zoek ben. Heb dit setje voor een leuk prijsje op de kop kunnen tikken,” lacht een tevreden nieuwe eigenaar. Tegen het sluiten van de show mogen en kunnen liefhebbers hun oldtimer nog een keer aan het publiek tonen, tijdens het afsluitende defilé. Volgend jaar wacht weer een nieuwe editie van dit Oldtimer weekeinde in Dongen.