Website met Peejelandse carnavalshits officieel gelanceerd

Zaterdagavond 2 februari is de website www.ggdp.nl officieel online gegaan. Deze site is vernoemd naar het Grand Gala du Pee, waar jaarlijks wordt gestreden om de felbegeerde Notenbalk en bijbehorende titel “Peejelandse carnavalshit van het jaar”. Op deze site is het nummer “Tis Raok!” van de Uitslaopers & Friends gratis te downloaden. Ook de andere 4 finalisten van dit jaar zijn daar met clip en mp3 te vinden.

Op de website www.ggdp.nl vind je naast alle deze clips ook alle songteksten van de liedjes en een overzicht van alle bedrijven die dit alles mede mogelijk hebben gemaakt. Het is de bedoeling dat op termijn ook alle nummers die in het verleden op singles, CD’s of cassettebandjes zijn uitgebracht een plekje krijgen op deze site.

Zo’n 80 carnavalsvierders hadden zich afgelopen zaterdag verzameld in Park Vredeoord om de Peejesongs Clubtour 2019 tot een succes te maken. Frank Snijders, met carnaval Prins Andreo XL, en adjudant Han verrichtten in burger de officiële lancering van de site door een aantal ballonnen het luchtruim te laten kiezen. Na een akoestisch live-optreden van het winnende lied in het park ging het gezelschap langs diverse cafés om daar hun liedjes ten gehore te brengen. Bij De Ouwe Sok, De Viersprong, De Gouden Leeuw, Jansen & Jansen en de Hamse Bok werd de stempelkaarten (en glazen) gevuld en werden volop prijzen verloot. De deelnemers genoten van dit sfeervolle carnavaleske voorproefje; het Peejerijk is muzikaal helemaal klaar voor de komende carnaval!