Stichting Vrienden van het Hospice De Volckaert blij met opbrengst concert EBKK
Er werd van te voren al volop over gepraat. Een heuse gelegenheidswebsite riep mensen in Dongen op om te komen luisteren. In de voorverkoop werden veel kaarten verkocht en aan de kerk zelf niet minder. Het unieke concert op 22 december trok veel aandacht en een volle Laurentiuskerk genoot van de prachtige byzantijnse muziek van het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor. Het concert werd georganiseerd door Rosalie en Anton Euren. Zij haalden het internationaal befaamde koor naar Dongen met de bedoeling om deze muziek te te laten horen aan de Dongenaren én ten behoeven van Stichting Vrienden van het Hospice De Volckaert. Het initiatief was voor de jury van de jaarlijkse verkiezing van Dongenaar van het jaar van Dongen.nieuws.nl mede aanleiding om de heer Euren voor te dragen als kandidaat voor die titel.Het concert bracht een mooi bedrag op. Op donderdag 10 januari werd symbolisch een bedrag van € 3250,54 overhandigd aan het bestuur van het afscheidshuis in ons dorp. Voorzitter Frank Knoop was zeer blij met de onverwacht hoge opbrengst van het optreden en dankte daarvoor de Dongenaren die het concert bezochten, maar vooral en op de eerste plaatst het echtpaar Euren die er voor zorgden dat het concert mogelijk werd. Een welgemeend sponsorplaatje werd bij een grote lijst van vrienden van het Hospice toegevoegd