Eerste TOP OCHTEND op de Biezenkring is een groot succes!

Top Ochtend: een ochtend waarbij creativiteit, natuur, techniek en samenwerken voorop staan. Leren en ontdekken in gemengde leeftijdsgroepen en dit alles rond het thema boeken.

De leerlingen van groep 1 t/m 3 gingen zelf aan de slag om een boek te maken van hout. Enthousiast werkte ieder op zijn eigen niveau aan tekeningen en woorden, waarbij ze de keuze hadden uit verschillende technieken. Tussendoor kon ieder kind papier scheppen en leerde op die manier hoe je van oud papier nieuw papier kunt maken. De verwondering en het enthousiasme was enorm. Wat waren ze trots toen ze hun eigen papiertje aan de waslijn zagen hangen. De leerlingen van groep 4 t/m 6 hadden de keuze uit verschillende workshops. Ze konden gedichten schrijven, er was een escaperoom waarbij de kinderen door middel van het beantwoorden van vragen uit boeken een de code moesten ontcijferen. Er werden prachtige beelden geboetseerd waarbij het thema vriendschap centraal stond. Kinderen gingen bij ouders thuis koken en moesten hiervoor recepten lezen, wegen en meten alvorens ze aan de slag gingen. Ze maakten ook van oud papier nieuw papier en in de speelzaal werden spellen met het thema vriendschap gespeeld.

De leerlingen van groep 7 en 8 hebben een boek gemaakt. Een aantal kinderen nam interviews af bij schrijfster/journalist Thecla Bovenberg. De familie Robben kwam voor onze leerlingen een demonstratie boekbinden geven. Al met al een hele leerzame ochtend waarbij het mooi was om te zien hoe er werd samengewerkt en die niet mogelijk was geweest zonder de hulp en inzet van vele enthousiaste ouders ! We kijken al weer uit naar de tweede topochtend op 27 maart.