Zomerspelen maken voor de zevenenvijftigste maal Dongen helemaal geel

Op maandag 14 augustus beginnen de Dongense Zomerspelen weer. De Zomerspelen worden voor de 57ste keer georganiseerd door de Stichting Dongense Jeugdraad. Nieuwe Dongenaren zullen versteld staan van de kracht en de impact van dit zomerse Dongense spektakel ; een kindervakantieweek, voor basisschool- en brugklaskinderen. Ruim 300 enthousiaste vrijwilligers helpen mee aan dit evenement voor zo’n 1400 kinderen uit Dongen. Stichting Dongense Jeugdraad draait volledig op goodwill, schenkingen en de vrijwillige inzet van velen. De deelnemende kinderen zijn op basis van leeftijd onderverdeeld in vijf hoofdgroepen. Elke hoofdgroep heeft een eigen locatie en thema en beleeft binnen dit thema zijn eigen avonturen

De werkweek

De kinderen beginnen dus op 14 augustus aan de Zomerspelen, maar alle vrijwilligers starten op 7 augustus al met de werkweek. De werkweek is de week voor de Zomerspelen waarin de laatste voorbereidingen worden getroffen. De decors worden op de scholen gebouwd en op de Bolk (Bolkensteeg 9 ) worden de spellen voorbereid. Op de Bolk zijn de meeste vrijwilligers te vinden. De werktijden zijn ’s morgens van 09.00u (op maandag 10.00u) tot 12.30u, ’s middags van 13.30u tot 17:00u en ‘s avonds van 19.00u tot 21.30u. Werktijden, omdat het het gewoon werken is. De week van de zomerspelen zelf zien de meeste vrijwilligers niet als echt werk. Het plezier wat kinderen aan de zomerspelen beleven is gelijk aan een vakantie voor hen. Maar onderschat het niet. Van de ochtend tot diverse avonden is het dragen van de de verantwoordelijkheden een best wel zware taak. De vrijwilligers doen dat overigens met heel veel plezier en inzet

Begin
Op maandag 14 augustus, om 8.30u is de opening op het Wilhelminaplein . Elke groep voert een kort toneelstukje op ter inleiding van het verhaal. Na deze toneelstukjes gaan de groepen uiteen richting hun groepslocaties. De dag programma’s zijn voor elke groep anders , maar wel heel erg spannend . Zo zijn de kinderen van groep 1/ 2 die bij de Heilig Hart school vertoeven de gehele week ruimtevaarders , is groep 1 en 2 van de Noorderpoort een bijenvolkje , die bij de st. Janschool , worden allemaal trollen. Groep 5 en 6 zijn thuis op het Cambreur College . Die plaats zal erg blauw zijn dit jaar en die politiepet die past iedereen. De oudste schooljeugd van de groepen 7 , 8 en brugklassen zijn thuis als Bokkenrijders in de IKC Achterberg

Einde

Alle dagen zijn er hoogtepunten voor iedereen ,maar het gezamenlijke hoogtepunt is wel de afsluiting met een groot kampvuur in de Bergen. vrijdag 18 augustus, om 19.00u begint de afsluiting van de Zomerspelen, waarin elke groep zijn thema afsluit. Gestart wordt op het Wilhelminaplein . Vanuit daar i is er een feestelijke optocht door Dongen naar de afsluiting in De Bergen aan de Pastoor Dirvenstraat. Deze duurt tot ongeveer 21.15u. De opening en sluiting zijn de twee algemene activiteiten waar alle groepen aan deelnemen.