Geslaagde verkeersweek op KBS Noorderpoort

Afgelopen week was het verkeersweek op KBS Noorderpoort. Aanleiding voor deze week bol van verkeersactiviteiten was het 10-jarig BVL- jubileum (Brabants VerkeersveiligheidsLabel) van de school. Wethouder Ad van Beek opende de verkeersweek officieel op woensdag 28 juni en had een cadeau voor de school meegenomen; een cheque van 250 euro om te besteden aan verkeerseducatie! Er waren de hele week diverse activiteiten georganiseerd, zoals een vossenjacht waarbij de kinderen op zoek moesten naar ‘vreemde verkeersdeelnemers’ in de wijk De Biezen. Een boot op het gras, een auto met een fietsband en een spook(rijder) op een skelter… er gebeurden rare dingen in de wijk!

Ook waren er o.a. een dode hoek project en een gastles van Veilig Verkeer Nederland over de gevaren van smartphonegebruik op de fiets. Hoogtepunt van de week was Pleintje Verkeer, dat maandagochtend geopend werd door wijkagent Jan Soeterboek. Alle kinderen konden zich uitleven op twee verkeersparcoursen waarmee diverse verkeersvaardigheden geoefend werden (zie foto).