Sociaal Team Dongen verhuist en wordt laagdrempeliger

Sociaal team ( archieffoto : Jan Stads\ Pix4Profs)

Dongen , 4 juli 2017.Het Sociaal Team in de gemeente Dongen waarin diverse sociale diensten en instellingen samenwerken op het gebied van onder andere maatschappelijk werk , jeugdzorg en Wmo- zaken, gaat behalve zaken anders aanpakken ook verhuizen naar een separaat pand aan de Hoge Ham 104. Daarmee maakt het ruimte in het gemeentehuis, maar de belangrijkste reden van verhuizing is wel de toegang tot het team gemakkelijker te maken en vooral laagdrempeliger. Volgens wethouder Piet Panis is dat met alle betrokkenen afgesproken en goed bevonden. Het gebouw aan de Hoge Ham krijgt na de vakanties een flinke opknapbeurt en wordt geschikt gemaakt voor de nieuwe werkwijze. Zo komt er een kinderspeelhoek ,spreekkamers en een frisse ontvangstruimte. Alles gaat erom dat cliënten die een beroep doen op het sociaal team ook meer privacy gaan ondervinden. In het nieuwe gebouw zal voornamelijk worden gewerkt met vrije inloop mogelijkheden, waarmee vaste afspraken minder gaan voorkomen. Het feit dat het team in de nieuwe werkruimte rechtstreeks is te benaderen is een groot pluspunt vindt de wethouder ‘en van groot belang’.