Dongens Levenslied trad op bij het Korenfestival in Oisterwijk.

Oisterwijk daar zit muziek in!

Maar liefst 18 koren hadden zich aangemeld voor het Korenfestival in Oisterwijk,dat georganiseerd werd door de Molenzangers in samenwerking met CentrumManagement,in het centrum van Oisterwijk op zondag 2 juli.

Er kwamen zo’n 700 vertolkers van levensliederen, smartlappen en shanty’s uit het hele landEen koor had zich helaas af moeten melden wegens afwezigheid van hun dirigent.De dag begon met wat somber weer maar dat mocht de pret niet drukken.Iedereen had er zin in.De dorpsomroeper riep alle koren af en ieder koor liet zich luidruchtig horen zo van,we zijn er en we gaan er voor.De burgemeester opende het Korenfestival.De gemeente bruist van kunst en cultuur tot muzikale evenementen en festivals.De Lind in het Oisterwijkse centrum vormde het decor voor het openluchtevenement.De opening is spectaculair. Alle koren brengen namelijksamen het Oisterwijkse volkslied ten gehore.Het grootste koor dat ooit het Oisterwijks Volkslied zong.De keeltjes moesten natuurlijk gesmeerd worden en konook de liefhebber terecht voor het traditionele matinee met speciaal bieren op het Lindeplein.Ook op de vele terrassen was het goed vertoeven.In de middag kwam zo waar het zonnetje door.De weergoden waren ons erg goed gezind.Elk koor trad 3 x op.Tijdens het optreden bij het gemeentehuis begon om 15.00 uur spontaan het carillonQue sera, sera,whatever will be will be te spelen en het koor en publiek zongen enthousiast mee.Bij het optreden bij het Trouwlaantje kreeg Wouter wat meer zangers mee.De Molenzangers gingen enthousiast meezingen en gingen zowaar in polonaise over straat.Het werd een dolle boel, maar erg gezellig en spontaan.Het festival werd druk bezocht.Alle terrassen waren vol en de winkels waren open.Voor ieder wat wils dus en er waren ook veel toeristen op de been in dit prachtige dorp.De samenzang vond plaats rond 17.15 uur bij de Kiosk op de Lind.

Bestuur en leden van het gezelligheidskoor “ Dongens Levenslied”bedanken de organisatie voor de uitnodiging en wensen hun veel succes toemet hun verdere activiteiten.Onze complimenten voor deze gezellige en goed georganiseerde, muzikale dag.