DONGEN ZINGT OP HET LOOOIERSPLEIN 2017 ( DEEL 1 )

Een nieuw evenementen voor Dogen. Dongen bruist .In de zomer van 2017 kreeg Dongen zowaar twee hopelijk ‘blijvertjes ‘bij. Dongen zingt is er daar een van . Deze video laat het zien : een evenement waarbij alle bezoekers uitgenodigd worden mee te zingen op een mix van Nederlandstalige liedjes . Met af en toe een uitschieter naar het Frans of Engels. Maar het zijn altijd Tophits uit het heden en verleden. Con Loomans én Jan Verdaasdonk filmden op het Dongense plein en laten hier de resultaten zien . Straks in deze krant de impressie die Jan Verdaasdonk maakte . Hier eerste nu de versie van Con Loomans. Veel plezier Dongenaren !

Ineke Buijs Voorzitter Vrienden Smartlappenkoor ,zond een eigen verslag naar de krant :

Op zondag 25 juni vond voor de tweede keer de Braderie bij De Salamander plaats. Het Vrienden Smartlappenkoor en De Loswalklinkers verzorgden beiden twee optredens. Op zondag 2 juli vond voor de eerste keer Dongen Zingt plaats. Zin in Zang, Nederpopkoor Zonder Noten en het Vrienden Smartlappenkoor verzorgden elk twee optredens van een half uur. Tussen de optredens door zongen de Dongense zangers Randy en Davy hun liedjes.

De Braderie werd voor de tweede keer georganiseerd door Café De Salamander. Leden van het Vrienden Smartlappenkoor hebben hand en spandiensten verricht. Het was een leuke samenwerking en mooi om ook op een andere manier een bijdrage te leveren aan onze thuisbasis. Een viertal leden hadden een kraam bemand waarin voornamelijk CD’s en boeken werden verkocht. Tevens was er promotiemateriaal van het koor aanwezig. De braderie bestond uit 18 kramen die heel divers waren met hun koopwaar. Tevens kon men een proefduik doen bij de duikvereniging. Maar natuurlijk moest er ook gezongen worden. De Loswalklinkers begonnen om 11.15 met hun eerste optreden, gevolgd door het Vrienden Smartlappenkoor. Om 12.45 uur werd gestart met de tweede sessie welke werd afgesloten door het Vrienden Smartlappenkoor. De middag werd verder opgeluisterd door Wicked Wood en afgesloten door de band The Fellas. Op 2 juli werd door De Bourgondiër, De Tramhalte en Café-Restaurant Aurora “Dongen Zingt” georganiseerd. Dit festijn vond plaats op het Looiersplein in Dongen. Zin in Zang, Nederpopkoor Zonder Noten en het Vrienden Smartlappenkoor zongen elk twee keer een half uur. Tussen de optredens door traden de Dongense zangers Randy en Davy op. Het was de eerste keer dat dit evenement werd georganiseerd en, wat het Vrienden Smartlappenkoor betreft, zeker voor herhaling vatbaar. Ook het Dongense publiek genoot van de diversiteit van meezingliedjes. De weergoden waren de organisatie goed gezind. Het Vrienden Smartlappenkoor stond voor het eerst onder leiding van vaste reserve dirigente Ingrid van Gils en kan terugkijken op een fantastisch festijn. Organisatie, collega koren, Davy en Randy hartelijk bedankt. Daarnaast zijn wij ook op zoek naar enthousiaste muzikanten (accordeonisten, (bas-) gitarist, keyboard speler). Wij zoeken mensen die het leuk vinden samen met ons muziek te maken en het Nederlandstalige lied te vertolken . Wij zijn een 60 leden tellend vrienden smartlappenkoor en repeteren op de dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Salamander in Dongen. Wij hebben gemiddeld zo’n 15 optredens per jaar. Indien je interesse is gewekt, dan komen wij heel graag met jou in contact. Meer informatie kun je vinden op onze website www.vriendensmartlappenkoor.nl of stuur een mail naar onze voorzitter Ineke Buijs voorzitter@vriendensmartlappenkoor.nl of naar onze ledenadministratie Jan Horvers ledenadministratie@vriendensmartlappenkoor.nl.