Fotograaf Werner Schijvenaars exposeert in DE LOOIERIJ

Vrijdag 23 juni 2017. Vanaf 23 juni is er een nieuwe wisseltentoonstelling te zien in De LOOIERIJ tot half september. Fotograaf Werner Schijvenar exposeert surrealistische bewerkte fotowerken in het “nieuwe nathuis” van het Dongense museum. De tentoonstelling is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel bestaat uit grote werken van het interieur van verlaten gebouwen waarin onwaarschijnlijke zaken zichtbaar zijn, Deze werken zijn op een fors formaat afgedrukt en het ademt een bepaalde mysterieuze sfeer uit. Daar gaat het de Dongense fotograaf ook om. Niet zozeer de foto maar het beeld is belangrijk. Werner probeert de gevoelswaarde van de omgevingen waarvan hij foto’s maakt vast te leggen.

Foto’s ( LOOIERIJ) groter door klik

Het tweede deel van de foto’s met wat kleinere foto’s zijn gemaakt in Dongen. De plaats van de foto is bij elk plaatje gelijk, alleen de tijd waarop de situatie is gefotografeerd is totaal anders. Hedendaagse foto’s worden gemengd met historische plaatjes, waardoor er een soort geschiedenis ontstaat. De foto’s zijn zeer herkenbaar voor Dongenaren, die ook in het verleden al in Dongen verbleven..

Voorzitter Rinus Krijnen heette bij de opening van de expositie het aanwezige publiek van harte welkom en introduceerde wethouder van cultuur Piet Panis. Wethouder Panis zei in zijn openingswoord dat fotograferen in deze tijd totaal is veranderd ten opzichte van vroeger. Met de photoshoptechnieken worden in de hedendaagse fotografie geheel nieuwe dimensies toegevoegd en deze tentoonstelling is daarvan een prachtig voorbeeld van.

Werner lichtte het aanwezige publiek nog toe hoe hij te werk gaat. Hij hoopt dat DE LOOIERIJ nog veel Dongense kunstenaars de gelegenheid geeft om in het museum te exposeren.De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum: woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur en zal tot medio september te bezoeken zijn.