LAMPKESOPTOCHT DONGEN 2017 NAT EN TOCH GROOTS

persfoto

Film : Con Loomans
https://youtu.be/-jpw1b-8SxM

Het is gedaan. De laatste polonaise is gelopen ,het manneke péé ligt in as en misschien inmiddels al in zak . De goeddeels verwaterde lampkesoptocht werd ondanks alle misère die uit de Dongense lucht viel, goed bezocht . Het was wéér een groot feest dit jaar. Vele mensen vierden het Dongense carnaval zoals dat gevierd moet worden. Geen noemenswaardige incidenten. De burgemeester krijgt de echte macht terug over volk en grondgebied. Wethouder Piet Panis naam de honneurs waar en kreeg de sleutel van het dorp weer terug. Peeënrijk is weer gewoon Dongen en blijft ook ná carnaval gewoon gezellig en gemoedelijk.
Film : Jan Verdaasdonk

https://youtu.be/GGZIJAklDUk

Optochten Van Hot Naor Hèèr in het Peeënrijk!

Afgelopen Carnavalsdagen hebben de Peeën en Peeërinnen weer volop kunnen genieten van de prachtige optochten die door de straten van hun Peeënrijk trokken. Veel creaties waren geïnspireerd op het motto van dit jaar ‘Van Hot Naor Hèèr’

Op zondag kon de optocht gewoon doorgaan en waren er rond de 60 wagens, en loopgroepen te bewonderen. Ondanks de gure wind waren veel Peeëen en Peeërinnen naar het centrum van het Peeënrijk gekomen om de optocht te bewonderen. De kwaliteit was top.

De kinderoptocht ging dit jaar toch door, weliswaar met extra aandacht voor het vastzetten van de onderdelen. Helaas kregen de Peekes en Peeërinnekes tijdens hun optocht last van flinke regenbuien. Dat was erg jammer want ze hadden erg hun best gedaan zowel bij de grote- en kleine groepen als bij de individuelen. Jelle Verdaasdonk werd uiteindelijk verkozen tot Zotste Peeke’’.

Foto: Peeënstekers

Tot slot, de Lampkusoptocht. Ja wat jammer. Hoe zeer alle bouwers en groepen hun best hadden gedaan om hun wagen of act te voorzien van lampkus schopte het weer alles in de war. Even na de start begon het te regenen en even later leek het wel of al het water uit de hemel viel. Zonde, want de kwaliteit van de creaties was weer beter dan voorgaande jaren.

Worst

Ja waar heeft het dan aan gelegen? Was de worst aan Clara die traditioneel na de sleuteloverdracht bij het beeld van Manneke Pee in de tuin voor Wink! wordt overhandigd niet goed genoeg? Een andere receptuur wellicht? We zullen het nooit weten. Volgend jaar kunnen we het Clara vragen bij de overhandiging van de worst in het 50ste carnavalsjaar van stichting ‘de Peeënstekers’.Ondanks de weersinvloeden kijkt stichting ‘de Peeënstekers’ terug op een prachtig seizoen. Een seizoen met heel veel hoogtepunten. Daar wat regen geen afbreuk aan doen.De stichting dankt iedereen die op enigerlei wijze een bijdrage heeft geleverd aan dit geweldige feest. Carnaval maken en vieren we in Dongen samen!