Twee nieuwe Commandeurs in het Peeënrijk!

In een gezellige Gouden Leeuw zijn op vrijdag 24 februari Berrie van Loon en Jasper Verdaasdonk benoemd tot Commandeur in de Orde van de Zilveren Pee.

Berrie van Loon. foto : Peeenstekers

Berrie van Loon, een Carnavalsvierder in hart en nieren, is al vele jaren actief in het Peeënrijk. Bij zijn vereniging Astmarkwatis bouwt aan wagens vroeger groot en tegenwoordig wat kleiner, maar de creaties zijn altijd weer verrassend te noemen. Ook tijdens zijn stichtingstijd, als lid van de raad van 11 en als Kanselier, was er altijd weer die drive en zijn creativiteit nieuwe dingen uit te werken en bestande zaken te verbeteren.

Jasper Verdaasdonk .foto : Peeenstekers

Jasper Verdaasdonk is dit jaar voor het elfde jaar lid van stichting ‘de Peeënstekers’. In deze elf jaar beklede hij veel functies binnen de stichting waaronder die van Hofschijver. Tijdens de jaren rondom het 55 jarig jubileum van de stichting was hij Opperloof. Momenteel is hij nog actief als bestuurslid.Naast deze hoge onderscheidingen werden er tal van andere lintjes uitgereikt vrijwilligers die zich om wat voor reden dan ook in hebben gezet voor het openbare carnaval in het Peeënrijk.Met muziek van de Tosti Band werd het pracht start van carnaval 2017 in het Peeënrijk.

Dennis van Beek ontvangt JPO!

Tijdens de start van Carnaval voor de Jeugdraad in het Peeënrijk is Dennis van Loon door Prins Dréke 42e onderscheiden met een JPO, een Jeugd Prinselijke Onderscheiding.

Deze JPO wordt alleen uitgereikt aan mensen zich meer dan verdienstelijk hebben gemaakt voor het Kindercarnaval in het Peeënrijk. Dennis is zo iemand.

Dennis is al jaren beheerder van JC de Poort dat ieder jaar weer de deuren openzet als residentie voor de jeugdraad van stichting ‘de Peeënstekers’ tijdens carnaval. Hier starten en eindigen de leden van de jeugdhofhouding iedere dag hun tour door het Peeënrijk. ‘Dennis geeft ons echt gevoel hier ons thuis te hebben tijdens deze dolle dagen’, aldus Prins Dréke in zijn speech.Iemand met het hart op de juiste plaats en dus is deze onderscheiding dubbel en dwars verdient. Gefeliciteerd Dennis!