Zeer geslaagde kerstconcerten Dongens Mannenkoor.

De kerstconcerten van het Dongens Mannenkoor van 21 en 23 december waren beide avonden ‘uitverkocht’. Uitverkocht tussen aanhalingstekens omdat de toegang gratis was, maar wel tot de laatste stoel bezet door verwachtingsvol publiek. Wellicht dat de aankondiging van een Portugese sopraan aanleiding was, maar zeker ook wel de altijd sfeervolle ambiance en het gevarieerde programma brachten de mensen op de been om te komen luisteren.

persfoto

En sfeervol was het. De akoestiek van de kapel van de Zusters Franciscanessen en De Oude Kerk dragen bij tot een mooie klank. Al dan niet met pianobegeleiding door Erik van Soelen werden beurtelings het koor, de soliste, de pianist solo en volkszang de gewelven in gestuurd.

persfoto

De in Nederland wonende en werkende sopraan Sara Moreira Marques was een gouden keuze voor het concert. Drie van de vier solistische werken waren in haar moedertaal of Spaans, talen die je minder vaak hoort in het kerstrepertoire maar in deze context erg fraai klonken, zeker door haar zeer mooie stem. Natuurlijk waren de vier werken met koor en soliste samen de juweeltjes van de uitvoering met titels als Sanctus van Charles Gounod, The Holy City en King all Glorious.

In zo’n tien verschillende talen werd het repertoire gezongen. Zelfs een Brabantse versie van Stille Nacht zat er bij. De bekende traditionals Transeamus, Mary’s Boy Child en Adeste Fideles werden afgewisseld met minder bekende werken als Jésus chez les Bretons, Russiche Maria Hymne en Weihnachtsglocken. Twee Intermezzo’s van Brahms op de piano en vier solo zangstukken van Sara Moreira Marques completeerden de variëteit van het programma.

Een erg tevreden dirigent Jan Terpstra, het mannenkoor, de soliste en de pianist namen voldaan het welverdiende applaus in ontvangst. Een bekroning op maandenlang repeteren.

Maar er is nu geen tijd op op de lauweren te rusten. Op 28 april 2017 staat het voorjaarsconcert gepland dat ook weer een intensieve repetitieperiode vergt. Al met al, het Dongens Mannenkoor blijft actief om mooie muziek uit te dragen.

U kunt hun activiteiten volgen op www.dongensmannenkoor.nl