Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied” te gast bij het Tranentrekkersbal in Terheijden.


Ingezonden verslag

Op zondag 30 oktober trad het Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied” op het bij het Trais Smartlappenkoor in Café De Harmonie, aan de Markstraat 5 te Terheijden.Het Trais Smartlappenkoor vierde haar 15 jarig bestaan.We hoopten met elkaar het meer dan 100 jaar oude café nog eens op zijn grondvesten te laten schudden, en dat is redelijk goed gelukt.Het Trais Smartlappenkoor bestaat uit 65 zangers en enkele accordeonisten en een bassist.Het Trais Smartlappenkoor opende het festival. Leuke en gezellige liedjes volgden elkaar:Als de rozen weer in bloei staan – Lentekind – Mandoline in Nicosia – De zee – de accordeon – Mijn dorpje aan het water en twee armen en een zoen. Daarna was het Dongens Levenslied aan de beurt.Liedjes als zo mooi, Opzij, opzij, opzij, Rivers of Babylon.

Traais Smartlappenkoor

Boven op tafel

Als de nacht verdwijnt, Cockles and mussels,en Oh darling werden spontaan meegezongen.Vervolgens het Traais Eikenhout. Dit is een kerkkoor aangevuld met bekende Terheijdenaren.Dit koor werd begeleidt met 2 muzikanten. Dit koor had maar enkele keren gereperteerd maar deden het fantastisch.Liedjes als: ik sta op wacht – home on the run – jungen komm bald wieder nach haus – my Bonny is over the ocean – Als de klok van Arnemuiden en hello Mary Lou passeerden de revue.Toen was het de beurt aan de Madese zangeres Jeanne Rasenberg.Zij wist het gehele publiek te amuseren met liedjes als, in ons stamcafé, vervolgens een medley, Als je gaat, in de hemel, kuku, Es viva Espagne, de Italiaan, Hartje van Goud, Bella Italia, Je denkt toch dat je alles mag van mij, en sleetje rijden.Ze stond te zingen boven op een tafel en kreeg heel de zaal mee.De wethouder van de gemeente Drimmelen, die ook aanwezig was, had nog een verassing in petto en overhandigde het jubilerende koor maar liefst 1250,00 euro!! . (subsidie)De kastelein en zijn personeel zorgden goed voor hun gasten en het werd een hele gezellige muzikale middag. Ieder koor trad 2 x op. Het Traais Smartlappenkoor had ook nog wat leuke liedjes zoals Blauw blauw blauw, El condor pasa, Slavenkoor, Middellandse zee.

Samenzang

Dongens levenslied: Zeven dagen lang, A night like this, tot jij mijn liefde voelt, Paulien, Dronken zeeman, he kom aan.Traais Eikenhout: o.a. Kleine vogel, Daar bij die molen, Medley zeemansliedjes en Sierra Madre.De samenzang vond plaats rond de klok van 18.00 uur.Het Biesbosch lied en de geklutste liedjes werden massaal meegezongen.Het gezelligheidskoor “Dongens Levenslied” bedankt de organisatie voor de uitnodiging en de hele gezellige middag in Terheyden.