Dongens Mannenkoor in concert met Mandolineorkest Estrellita.

Dongen, april 2016.Op vrijdag 22 april 2016 viert het Dongens Mannenkoor het 45 jarig bestaan met een groots Jubileumconcert in de Laurentiuskerk aan de Gasthuisstraat 1 in Dongen. Gastorkest is niemand minder dan het vermaarde Mandolineorkest Estrellita uit Molenschot.

Persfoto

Deze combinatie was zes jaar geleden een succesformule en deze keer zal de ambiance van de Laurentiuskerk en het zich verder ontwikkelde koor en orkest hier nog een schepje boven op doen.

Het Dongens Mannenkoor is in 1971 ontstaan uit het herenkoor van de toenmalige Sint Josephparochie en ging hiermee over naar profaan repertoire. In deze 45 jaar hebben diverse dirigenten voor het koor gestaan. De huidige dirigent, Jan Terpstra, heeft het koor in kwaliteit en repertoire naar een hoger niveau getild. Het repertoire van dit Jubileumconcert is slechts een kleine greep uit het brede, in 45 jaar opgebouwde repertoire. Met hun vaste begeleidingspianist Erik van Soelen heeft het Dongens Mannenkoor een solide basis om mooie muziek te maken. Muziek dat met een mandolineorkest nog mooier zal klinken. Dirigent Benny Ludemann staat al 52 jaar voor zijn Mandolineorkest Estrellita dat is opgericht in 1958.

Estrellita ( persfoto)


Momenteel is het met 57 spelende leden het grootste mandolineorkest van Nederland. Estrellita heeft in de loop der jaren vele concerten gegeven in binnen- en buitenland. Tijdens deze concerten hebben diverse artiesten medewerking verleend, te weten o.a. Paul de leeuw en Guus Meeuwis. Estrellita heeft eveneens artiesten begeleid bij hun tournee, zoals het geval was bij Robert Long en Dana Winner. Uit het tournee met Robert Long in 2004 zullen samen met het Dongens Mannenkoor twee werken te horen zijn, werken met de wel zeer karakteristieke klank van Robert Long.

Het Jubileumconcert vangt vrijdag 22 april aan om 20:00 uur.

Entreekaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via de website www.dongensmannenkoor.nl, bij Uitpunt Dongen, Mgr. Schaepmanlaan 27 (Bibliotheek) of Café De Gouden Leeuw, St. Josephstraat 107 in Dongen, De Bussel in Oosterhout en mogelijk nog voor aanvang op de concertlocatie.