Afsluiting kruising van 18 t/m 22 april 2016

Onderhoud aan Kardinaal van Rossumstraat en nieuwe verkeerslichten

Dongen, 11 april 2016. Na de vernieuwing van de oversteeklichten ter hoogte van de Salamander in de Middellaan gaan nu ook de verkeerslichten in de Kardinaal van Rossumstraat vervangen worden. Ook deze zijn door de tand des tijds aan vervanging toe . Niet enkel de verkeersregelinstallatie op de kruising met het Oranjeplein – de Stoomberg is onderwerp van werkzaamheden , ook het reinigen en renoveren van de riolering ter plaatse is aan de orde . Bovendien wordt de bestrating vervangen van de op- en afritten van het verkeersplateau. Om veilig te kunnen werken wordt de kruising met het Oranjeplein en de Stoomberg van 18 tot en met 22 april geheel afgesloten voor het verkeer. Voor doorgaand verkeer gelden omleidingsroutes.

Tijdens de werkzaamheden zijn de panden in de Kardinaal van Rossumstraat met huisnummers 2 tot en met 41 bereikbaar via de Middellaan. De overige panden zijn bereikbaar via de Tramstraat. In de directe omgeving worden aanvullende verkeersmaatregelen genomen . Om sluipverkeer te voorkomen wordt bijvoorbeeld het Rosariopark afgesloten ter hoogte van de Geer. Gemotoriseerd verkeer kan het Rosariopark alleen bereiken via de rotonde Middellaan – Gasthuisstraat. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Nieuwe verkeersregelinstallatie

De huidige verkeersregelinstallatie in de Kardinaal van Rossumstraat heeft steeds vaker last van storingen. De vervanging is dus nodig. Ook de besturingskast, de verkeerslichten, de detectielussen en de kabels tussen de onderdelen worden vernieuwd. De nieuwe installatie wordt bovendien beter afgestemd op het verkeersaanbod. Onnodig wachten is er niet meer bij na vernieuwing