kinderboekenschrijfster Tosca Menten op bezoek in kbs Noorderpoort

Dongen, 10 april 2016. Afgelopen vrijdag kreeg groep 6 van KBS Noorderpoort bezoek van niemand minder dan kinderboekenschrijfster Tosca Menten, bekend van o.a. de Dummie de Mummie boeken.Eén leerling uit die klas, Julia D’hondt, had eerder dit schooljaar meegedaan met een prijsvraag van Total. De prijs was een Skype gesprek met de schrijfster. Donderdag 7 april zou dit gesprek plaatsvinden, maar door een technische storing moesten we na een aantal vragen helaas concluderen dat de sessie niet verder door kon gaan. Tosca Menten bood aan om het goed te maken door een bezoek aan de school te brengen! Zo gezegd, zo gedaan.De dag erna kwam ze al langs op school. De kinderen uit de bovenbouw stonden haar in de gang al op te wachten om een glimp van haar op te kunnen vangen of om een handtekening te vragen.


Tosca beloofde voor alle kinderen uit groep 7/8 ook een handtekeningenkaart te maken en ging naar groep 6 die met smart op haar zaten te wachten.

Alle kinderen hadden vragen voorbereid en die werden één voor één gesteld. Iedereen was ontzettend enthousiast.

Tosca vertelde daarna vol enthousiasme over één van haar nieuwste boeken: Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist. De kinderen luisterden ademloos naar haar verhaal. Door haar manier van vertellen en haar geweldige grappen was het echt een feest in de klas.

Natuurlijk had ze haar handpop Dummie de Mummie ook meegenomen en mocht de hele klas met haar en Dummie op de foto. Voor ieder kind was er een boekenlegger en een handtekeningenkaart en toen was de tijd helaas al om.

Wij willen Tosca Menten enorm bedanken voor haar bezoek aan onze school.

Alle kinderen van groep 6 hebben natuurlijk beloofd op de boeken van Tosca Menten te gaan stemmen bij de kinderjury www.kinderjury.nl