Wereldwinkel in Dongen weer fris en monter

Dongen, 8 april 2016 .De wereldwinkel in Dongen bestrijdt net als alle collega’s in den lande armoede door eerlijke handel. Ze biedt producenten uit arme gebieden in de wereld een afzetmarkt, zodat zij onder goede omstandigheden kunnen werken en kunnen investeren in de toekomst van hun bedrijf en hun familie. De Dongense vestiging is lid van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, en bundelt zo haar kracht met 270 andere Wereldwinkels. Samen vergroten ze de kansen voor producenten door fairtrade in Nederland te laten groeien, via winkels die allen door vrijwilligers worden uitgebaat. De Dongense vestiging was toe aan revitalisering .

foto’s groter door klik

Een boost was nodig om de boel op te frissen. De winkel kende in de crisistijden flinke terugloop van cliënteel en ook de verkopen bleven achter . Met deze opknapbeurt hoopt men in Dongen weer sterker in de markt te staan . Burgemeester Marina Starmans werd bereid gevonden om de winkel te heropenen. Dat deed ze door te trekken aan een touwtje waardoor het nieuwe logo op twee banners zichtbaar werd. Daarna nam ze de sleutel ter hand waardoor de winkel ook daadwerkelijk heropend werd. Pieter Verhagen, voorzitter van de Wereldwinkel, Had de sleutel daarvoor even uitgeleend