Heeft u uw belastingpapieren voor 2015 al in laten vullen?

Dongen ,s Gravenmoer , Dongen -Vaart , Klein-Dongen, 8 april 2016. De blauwe envelop ligt u misschien al weken aan te staren op de dat-moet-ik-doen-maar-ik-stel-het-liever-nog-even-uit-stapel. U moet eraan geloven, ieder jaar is het weer raak: de belastingaangifte. In deze periode kunt u aangifte inkomstenbelasting doen over 2015. U hebt daarvoor de tijd tot 1 mei 2016. De aangifte moet bij de belastingdienst binnen zijn op 30 april 2016.

Belastingservice voor ouderen.

De belastingservice is een dienst voor senioren van 65 jaar en ouder. Zij kunnen hulp krijgen bij hun aangifte, bij een verzoek om teruggave inkomstenbelasting of bij het aanvragen van toeslagen.

Waarom een belastingservice?

De belastingservice voor ouderen bestaat al vele jaren. De service is opgezet omdat bleek dat veel ouderen geld van de belasting terug konden krijgen maar geen verzoek tot teruggave indienden. Het doen van aangifte vinden veel senioren ingewikkeld. Daarom helpen de vrijwillige belastinginvullers van SWOD senioren bij hun aangifte. Deze dienst is gratis.

Hoewel de aangifte via internet verloopt, hebben veel senioren geen internetaansluiting. Voor deze groep is de belastingservice een uitkomst. De belastingservice voor ouderen helpt ook bij het aanvragen van de zorg- of huurtoeslag en biedt hulp bij kwijtschelding gemeentelijke belastingen.

Wie kunnen van deze belastingservice gebruikmaken?

De belastingservice is bedoeld voor 65-plussers die naast hun AOW een aanvullend pensioen van maximaal 500 euro netto per maand hebben. Er geldt tevens een eigen vermogensgrens. Voor senioren zonder toeslagpartner kan men met een maximaal eigen vermogen van € 24.437,- gebruik maken van deze service. Voor senioren met toeslagpartner ligt deze grens op € 48.874,-.

Ondersteuning gewenst?

Neem dan op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur contact op met Stichting Welzijn Ouderen Dongen op telefoonnummer 0162-37 52 96 of stuur een mail naar info@swodongen.nl. De vrijwillige adviseurs staan graag voor u klaar