Groot feest voor zuster Josepha van der Wijst

Dongen, 8 april 2016. Als de burgemeester op bezoek komt met goede wensen en heerlijke taart is er iets bijzonders aan de hand. Reken maar dat dat het geval was in het klooster van de zusters franciscanessen aan de Hoge ham. Zuster Josepha is zich daarvan ook erg van bewust ,maar genoot met volle teugen bij het vieren van haar 100ste verjaardag. Vrijdag en zaterdag wordt de jarige ´gevierd´. Het feest begon met het vieren van de eucharistie in de kapel en daarna was er koffie en gebak. Zuster Josepha werd geboren in het dorpje Zeeland in Oost Brabant en was een van de acht kinderen in de kleine boerderij die haar ouders runde. Zuster Josepha was jarenlang het visitekaartje van de franciscanessen . Zij ontving gasten en zij toonde zich daarbij als een echte gastvrouw.Vandaag werd ze door anderen op handen gedragen . Proficiat !

Maak de foto´s groter door klik